Sportovní arbitrážní soud (CAS) snížil fotbalistovi Pogbovi trest za doping na 18 měsíců.

Sportovní arbitrážní soud (CAS) snížil fotbalistovi Pogbovi trest za doping na 18 měsíců.

Nyní jednatřicetiletý Pogba se k CAS odvolal proti čtyřletému zákazu činnosti, který dostal letos v únoru od italského sportovního soudu. Mistr světa z roku 2018 měl pozitivní test na testosteron při namátkové dopingové kontrole loni 20. srpna po ligovém utkání s Udine, do nějž nezasáhl.

Za Juventus pak nastoupil do dalších dvou zápasů, po zveřejnění pozitivního nálezu ve vzorku A měl ale od 11. září předběžně zastavenou činnost. Kontrolní analýza vzorku B loni v říjnu pozitivní výsledek potvrdila.

Po odvolání k TAS byl trest pro Paula Pogbu zkrácen z původních čtyř let na 18 měsíců. Tato rozhodnutí je významné, protože se jedná o jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti, který hraje za Manchester United a francouzskou reprezentaci.

Pogba tvrdil, že pozitivní test na testosteron byl způsoben neštěstím, kdy mu byla podána zakázáná látka bez jeho vědění. TAS se rozhodl zmírnit trest vzhledem k okolnostem případu a k tomu, že Pogba neprojevil zlé úmysly při užití zakázáné látky.

Tento případ opět ukazuje, jak důležité je dodržování pravidel proti dopingu ve sportu a jaké důsledky může mít porušení těchto pravidel pro sportovce. Je d&#uring;ž, aby sportovci byli všeobecně informování o pravidlech proti dopingu a dodržovali je, aby se vyhnuli nepříjemným následkům jako je trest za porušení pravidel.

Paul Pogba se nyní může vrátit k tréninku a soutěži a pokračovat ve své kariéři na hřiště evropské škály.