Sraz českého mistra světa s mezinárodními hvězdami na Barum rallye

Sraz českého mistra světa s mezinárodními hvězdami na Barum rallye

Od dnešního dne až do neděle budou silnice v okolí Zlína patřit jedné z nejpopulárnějších motoristických soutěží v České republice – Barum rallye. Tato soutěž přitahuje nejen domácí, ale i evropskou špičku závodníků, kteří se zde utkají o vítězství.

Barum rallye je jednou z nejstarších a nejprestižnějších soutěží v České republice. Poprvé se konala v roce 1971 a od té doby se stala neodmyslitelnou součástí motoristického kalendáře. Soutěž je součástí Mistrovství České republiky v rallye a také Mistrovství Evropy v rallye.

Trasa Barum rallye vede převážně po okolí Zlína a okolních obcích. Závodníci se musí vyrovnat s různými povrchy, od asfaltu po šotolinu, a také s různými technickými obtížemi. Trať je náročná a vyžaduje od jezdců maximální koncentraci a dovednosti.

Letošní ročník Barum rallye slibuje velkou konkurenci. Na startu se objeví nejen čeští jezdci, jako je Jan Kopecký, Václav Pech nebo Filip Mareš, ale také zahraniční hvězdy. Mezi nimi budou například Alexey Lukyanuk, který je aktuálně lídrem Mistrovství Evropy v rallye, nebo Oliver Solberg, syn bývalého mistra světa v rallye.

Pro diváky je Barum rallye skvělou příležitostí vidět ty nejlepší jezdce v akci. Soutěž je oblíbená pro svou atmosféru a také pro možnost sledovat závody na různých místech trati. Diváci se mohou těšit na rychlostní zkoušky plné adrenalinu a vzrušení.

Barum rallye je také důležitou událostí pro město Zlín a okolní obce. Soutěž přináší do regionu mnoho turistů a fanoušků motoristického sportu, kteří podporují místní ekonomiku. Navíc se jedná o skvělou reklamu pro Zlín a jeho okolí.

Pokud máte rádi motoristický sport a adrenalin, rozhodně nevynechejte Barum rallye. Přijďte se podívat na ty nejlepší závodníky v akci a užijte si atmosféru této prestižní soutěže.