Srážka na Dakaru: Závodní auto sestřelilo motorku v protisměru

Srážka na Dakaru: Závodní auto sestřelilo motorku v protisměru

Kolize mezi motocyklem, čtyřkolkou, automobilem a kamionem na stejné trase byla dalším důkazem toho, jak nebezpečné může být setkání těchto vozidel. Incident se stal na konci 438 km dlouhé rychlostní zkoušky, kdy se jezdec týmu Nomade Racing srazil s Timem Coronelem, jezdcem týmu Optimus, který přijel z protisměru.

Naštěstí se jezdec týmu Nomade Racing rychle zotavil a pokračoval v jízdě na svém motocyklu KTM. Naopak speciál Optimus měl po kolizi rozbité přední sklo. Tim Coronel o incidentu informoval prostřednictvím videa na sociálních sítích, ve kterém gestikuloval směrem k poškozenému čelnímu sklu a komentoval: „Mamma mia, to byla těžká etapa. Měli jsme dva defekty a pak se stalo tohle. Na trati jsme se střetli s motorkou jedoucí z protisměru.“

Jezdce zkontrolovali okamžitě a naštěstí nebyl zraněn. Podařilo se mu pokračovat v jízdě na motocyklu. I když posledních dvacet kilometrů bylo pro ně poměrně náročných, podařilo se jim dokončit etapu a nyní se přesunou do bivaku.

Bratři Coronelovi se omluvili za nehodu francouzskému jezdci Gendronovi, který byl v klasifikaci na 77. místě. Bratři sami ve své třídě „dvoukolek“ obsadili deváté místo.

Tato kolize je dalším příkladem toho, jak nebezpečné může být setkání různých vozidel na stejné trase. Je důležité, aby řidiči byli vždy opatrní a dodržovali pravidla silničního provozu, zejména při závodech nebo jiných akcích, kde se různá vozidla potkávají na stejném místě.