Srbové se poprvé kvalifikovali na evropský šampionát po remíze s Bulharskem.

Srbové se poprvé kvalifikovali na evropský šampionát po remíze s Bulharskem.

Závěrečný turnaj v Německu zná 17 z 24 účastníků. Srbsko si na evropském šampionátu zahraje premiérové od svého vzniku jako samostatného státu v roce 2006. Na ME v roce 2000 ještě startovalo jako Srbsko a Černá Hora.

Ve skupině G se střetla Srbsko s Bulharskem a Maďarsko s Černou Horou. Srbové začali lépe a ve 17. minutě otevřel skóre Veljković. Jenže v 59. minutě vyrovnal Rusev a deset minut nato poslal hosty do vedení Despodov. V 82. minutě rozhodl o dělbě bodů Babić. Bulhaři, za které odehrál první poločas bývalý sparťanský útočník Minčev, zakončili kvalifikaci na poslední páté pozici a bez vítězství.

Maďarům se v Budapešti nepovedla úvodní půle a ve 36. minutě inkasovali po Rubežičově brance. Na domácím obratu po změně stran se podílel kapitán Szoboszlai dvěma góly během dvou minut, konečné slovo měl v nastaveném čase Ádám Nagy.

Tabulka skupiny G po skončení kvalifikace mistrovství Evropy ve fotbale 2024 vypadá následovně:

1. Maďarsko – 18 bodů

2. Srbsko – 14 bodů

3. Černá Hora – 11 bodů

4. Litva – 6 bodů

5. Bulharsko – 4 body

Maďarsko se tak stalo vítězem skupiny G a postupuje na závěrečný turnaj. Srbsko si zajistilo druhé místo a také postupuje. Černá Hora obsadila třetí pozici, Litva čtvrtou a Bulharsko skončilo na posledním místě.