Srovnání kvality: Liga v Saúdské Arábii předčí MLS, tvrdí Ronaldo ve vztahu k Messiho rivalitě

Srovnání kvality: Liga v Saúdské Arábii předčí MLS, tvrdí Ronaldo ve vztahu k Messiho rivalitě

Cristiano Ronaldo, portugalský fotbalový záložník, nedávno v rozhovoru pro televizní stanici ESPN prohlásil, že jeho návrat do evropského klubu je uzavřenou kapitolou. Ronaldo, který je držitelem Zlatého míče a pětinásobným držitelem tohoto ocenění, přestoupil do saúdskoarabského týmu an-Nasr z Manchesteru United v zimním přestupovém období a podepsal smlouvu do roku 2025.

Podle informací z médií byla tato smlouva hodnocena na astronomickou částku 200 milionů eur, což je přes 4,8 miliardy korun. Ronaldo se tak stal jedním z nejlépe placených fotbalistů na světě.

Po Ronaldovi následovalo do Saúdské Arábie několik dalších hvězd, včetně jeho bývalého spoluhráče z Realu Madrid Karima Benzemy. Ronaldo věří, že tento trend bude pokračovat i nadále, i když jeho věčný rival a sedminásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi přestoupil do MLS do týmu Inter Miami.

Ronaldo tvrdí, že saúdskoarabská liga je kvalitnější než MLS a že sem přichází mnoho špičkových fotbalistů. Očekává, že za rok jich bude ještě více. Nicméně nejlepší soutěží podle něj zůstává anglická Premier League, kterou považuje za kvalitnější než některé evropské ligy.

Cristiano Ronaldo je jedním z nejúspěšnějších fotbalistů v historii a jeho slova mají velkou váhu. Jeho rozhodnutí hrát v Saúdské Arábii a jeho názory na kvalitu různých lig mohou ovlivnit další přestupy a rozhodnutí dalších hráčů. Je tedy zajímavé sledovat, jak se bude vyvíjet fotbalový svět v následujících letech.