Srovnání počtu hattricků mezi Pastrňákem a králi hattricků. Jágr ještě nedosáhl Rusa, jak daleko je od Gretzkyho?

Srovnání počtu hattricků mezi Pastrňákem a králi hattricků. Jágr ještě nedosáhl Rusa, jak daleko je od Gretzkyho?

Útočník David Pastrňák z Boston Bruins je jedním z nejvýraznějších českých hráčů v současné době. Jeho schopnost skórovat a tvořit góly ho řadí mezi nejlepší útočníky v NHL. V tomto článku se podíváme na to, jak si Pastrňák stojí ve srovnání s ostatními českými hráči, současnými bombarďáky a legendami ligy.

Pastrňák se narodil 25. května 1996 v Havirově v České republice. V roce 2014 byl draftován jako 25. celkově Boston Bruins a od té doby se stal klíčovým hráčem tohoto týmu. Jeho první sezóna v NHL přišla v roce 2014/2015 a od té doby se jeho výkony neustále zlepšují.

V sezóně 2019/2020 Pastrňák dosáhl svého prvního třígólového zápasu v NHL. Celkem v této sezóně zaznamenal 48 gólů a 47 asistencí, což ho řadí mezi nejlepší útočníky ligy. Jeho rychlost, střelecké schopnosti a technika jsou obdivuhodné a díky nim se stal jedním z nejnebezpečnějších hráčů v NHL.

Ve srovnání s ostatními českými hráči je Pastrňák jednoznačně na špičce. Jeho schopnost skórovat a přispívat k vítězstvím týmu ho řadí mezi nejlepší české hráče v historii NHL. Mezi další útočníky, kteří se prosadili v NHL, patří Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Milan Hejduk a Petr Nedvěd. Pastrňák se však svými výkony blíží a možná i překoná jejich úspěchy.

Pokud se podíváme na současné bombarďáky v NHL, Pastrňák je mezi nimi jednoznačně na předních příčkách. V sezóně 2019/2020 se umístil na druhém místě v počtu vstřelených gólů za Alexandrem Ovečkinem z Washington Capitals. Jeho schopnost najít správnou pozici na ledě a využít každou šanci ho činí nebezpečným protihráčem pro každý tým.

Pastrňák je také jedním z nejmladších hráčů, kteří dosáhli třígólového zápasu v NHL. Jeho rychlý vzestup a výkony v jeho mladém věku naznačují, že ještě mnoho úspěchů před ním leží.

Celkově lze tedy říci, že David Pastrňák je jedním z nejlepších českých hráčů v NHL v současné době. Jeho schopnost skórovat, tvořit góly a přispívat k vítězstvím týmu ho řadí mezi nejnebezpečnější útočníky ligy. Jeho výkony ve srovnání s ostatními českými hráči, současnými bombarďáky a legendami NHL jsou obdivuhodné a naznačují, že ještě mnoho úspěchů před ním leží.