Stanciu překonal i Neymara a vyniká v Saúdské Arábii

Stanciu překonal i Neymara a vyniká v Saúdské Arábii

Nicolae Stanciu, rumunský fotbalista, nedávno přestoupil do klubu Damac v Saúdské Arábii. Stanciu se stal v minulé sezoně klíčovým hráčem týmu Wuhan Three Town, když svými deseti góly a jedenácti asistencemi pomohl týmu k senzačnímu titulu. Nicméně v aktuální čínské sezoně se mu daří méně, když zatím vstřelil pouze jediný gól ve 24 zápasech.

Stanciu přestoupil do Damacu před dvěma týdny a hned ve svém prvním zápase za klub zažil prohru 2:4 s al-Wehdou. Nicméně ve čtvrtfinálovém utkání proti lídru tabulky, al-Hilálu, se Stanciu prosadil. V 68. minutě proměnil přímý kop a vyrovnal na konečných 1:1. Damac měl dokonce šanci vyhrát, ale Stanciův centr z rohového kopu v 84. minutě minul bránu.

Stanciu je jednou z největších hvězd saúdskoarabské ligy a klub Damac se snaží posílit svůj tým. Momentálně se nachází na 13. pozici s pouhými čtyřmi body nad sestupovými příčkami. Stanciu již dříve hrál v saúdskoarabské lize za al-Ahlí, ale po půl roce se vrátil do české ligy a připojil se k týmu Slavie Praha.

V Slavii se Stanciu stal nejlepším hráčem soutěže a získal s týmem dva tituly a jednou domácí pohár. V české lize odehrál 108 zápasů a vstřelil 29 gólů. Stanciu také reprezentoval Slavii v Lize mistrů a Evropské lize.

Přestup Stanciua do Damacu je druhým angažmá rumunského fotbalisty v saúdskoarabské lize. Předtím hrál za al-Ahlí, ale po odchodu ze Sparty v lednu 2019 se vrátil do České republiky a připojil se k týmu Slavie Praha.