Staněk potvrdil, že je v pořádku po srážce, která ho přivedla do bezvědomí a způsobí, že nebude reprezentovat.

Staněk potvrdil, že je v pořádku po srážce, která ho přivedla do bezvědomí a způsobí, že nebude reprezentovat.

Trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý povolal gólmana Matěje Kováře a obránce Lukáše Masopusta místo zraněných brankáře Staněka a záložníka Krále. Staněk utrpěl zranění krku během zápasu Plzeň – Jablonec, kdy ho hostující útočník zasáhl. Po ošetření byl odvezen na nosítkách do nemocnice. Staněk se na klubovém webu vyjádřil, že je v pořádku a děkuje fanouškům za podporu. Kvůli zranění si však musí dát krátkou pauzu a vynechá sraz národního mužstva. Na jeho místo byl povolán Kovář z Leverkusenu.

Záložník Král, který má na kontě 37 startů za reprezentaci, často patřil do základní sestavy. Šilhavý se rozhodoval mezi několika variantami, nakonec zvolil Masopusta, který je univerzální hráč schopný hrát na více postech. Masopust má 32 startů a 2 góly za reprezentaci.

Národní mužstvo se sešlo v Praze a večer poprvé trénovalo. Ve středu odletí do Albánie, kde se utká o první místo v kvalifikační skupině. Soupeř má o 2 body více, ale české mužstvo odehrálo o utkání méně. V neděli zakončí český celek říjnový program doma proti Faerským ostrovům. První dva týmy z každé skupiny postoupí na šampionát do Německa v příštím roce.