Střelba Vondroušové v Praze způsobila silný otřes, nebude se účastnit udílení Sportovce roku.

Střelba Vondroušové v Praze způsobila silný otřes, nebude se účastnit udílení Sportovce roku.

Dnes odpoledne došlo k tragické střelbě v centru Prahy, která si vyžádala 14 obětí. Dalších 25 lidí utrpělo zranění. Pachatel byl zastřelen a jedná se o nejtragičtější případ střelby v historii České republiky. Tato hrůzostrašná událost má dopad i na tradiční ceremoniál ankety Sportovec roku, který se měl konat dnes večer. Jedna z adeptek na vítězství, tenistka Karolína Vondroušová, se rozhodla neúčastnit ankety kvůli tragické události.

Pořadatelé se rozhodli, že ceremoniál se uskuteční, ale nebude mít žádný odprovodný program. Bude pouze vyhlášeno jméno vítězů v jednotlivých kategoriích. Při vysílání záznamu bude po vyhlášení následovat několik písní Davida Kollera. Záznam ceremoniálu bude odvysílán 1. ledna ve 22:10 na ČT.

Mezi sportovci, kteří se měli zúčastnit ankety, je také beachvolejbalista Ondřej Perušič, který je společně s Davidem Schweinerem favoritem na vítězství. Perušič studuje historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a tato tragická událost ho osobně velmi zasáhla. Vyjádřil svou soustrast oběťm a uvedl, že je to připomínka, že jsou daleko důležitější věci než sport.

Další sportovec, který se vyjádřil k tragické události, je olympijský šampion a vicemistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec. Když se dozvěděl o střelbě, byl zrovna na cestě do školky pro svého syna. Vyjádřil svou zdrcenost a uvedl, že si nemyslí, že je vhodné slavit sportovní úspěchy v tuto chvíli, kdy se stala taková tragédie.

Na tiskové konferenci, kde bylo oznámeno odložení