Střelec Přívratský se těsně přiblížil k zisku medaile, ale nedosáhl na ni o necelý bod.

Střelec Přívratský se těsně přiblížil k zisku medaile, ale nedosáhl na ni o necelý bod.

Zlato získal Číňan Liou Jü-kchun, druhý Ukrajinec Serhij Kuliš na něj ztratil 2,3 bodu.

Ostravský rodák Přívratský se mohl stát v malorážce prvním českým medailistou od bronzu Adély Sýkorové v Londýně 2012.

Z mužů získal v třípolohové střelbě cenný kov jen Otokar Hořínek, který vybojoval v roce 1956 stříbro v Melbourne.

Předloňský mistr Evropy z týmové soutěže a držitel individuálního bronzu Přívratský přesto zaznamenal pod pěti kruhy nejlepší výsledek v kariéře. Před třemi lety v Tokiu skončil v kvalifikaci na 16. místě.

V Paříži byl 23. ve střelbě ze vzduchové pušky a v týmovém mixu obsadili s Veronikou Blažíčkovou 24. příčku.

Střelec Přívratský nedosáhl na medaili o necelý bod

Český střelec Tomáš Přívratský se nedokázal probojovat na stupně vítězů v disciplíně třípolohová střelba na olympijských hrách v Tokiu. Přívratský skončil na nepopulárním čtvrtém místě, když mu chyběl necelý bod k zisku bronzové medaile.

Zlatou medaili získal Číňan Liou Jü-kchun, druhý skončil Ukrajinec Serhij Kuliš s náskokem 2,3 bodu před Přívratským. Ostravský rodák měl šanci stát se prvním českým medailistou v této disciplíně od bronzové Adély Sýkorové z LOH 2012 v Londýně.

Přívratský je druhým mužem v historii české střelby, který se dostal tak blízko k medaili ve třípolohové střelbě na olympijských hrách. Otokar Hořínek vybojoval stříbrnou medaili v Melbourne v roce 1956.

Přestože se Přívratský neumístil na stupních vítězů, zaznamenal svůj nejlepší výkon v kariéře na olympijských hrách. Před třemi lety v Tokiu skončil ve stejné disciplíně na 16. místě.

Na letošních hrách v Paříži obsadil Přívratský 23. místo ve střelbě ze vzduchové pušky a ve smíšené týmové soutěži skončil s Veronikou Blažičkovou na 24. pozici.

I přes tuto neúspěšnou účast na olympijských hrách je Přívratský stále jedním z nejlepších českých střelců a má před sebou ještě mnoho příležitostí k dosažení dalších úspěchů na mezinárodní scéně.