Strnad, útočník z Kladna, potrestán třízápasovým trestem za napadení rozhodčího

Strnad, útočník z Kladna, potrestán třízápasovým trestem za napadení rozhodčího

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje oznámila na svém webu rozhodnutí disciplinární komise týkající se hráčů, kteří porušili pravidla během nedávných zápasů. Jedenatřicetiletý hokejista Strnad byl potrestán za útok na Rožánka v průběhu druhé třetiny zápasu mezi Vítkovicemi a jiným týmem. Strnad srazil Rožánka u mantinelu, ale hlavní rozhodčí jej v průběhu utkání nepotrestal. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík však nyní zastavil činnost Strnada a udělil mu pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. Toto rozhodnutí znamená, že Strnad nebude moci hrát v dnešním zápase se Spartou a také ve zápasech proti Liberci a Brnu. Po týdnu se však může vrátit do sestavy Rytířů na zápas proti Plzni.

Kromě toho byla také udělena pokuta dalším třem hráčům za nafilmované pády. Slovenský hokejista Oliver Okuliar z Hradce Králové a liberecká dvojice Lukáš Derner a Kelly Klíma přijdou o deset procent svého platu. Tato rozhodnutí mají za cíl potrestat hráče za nečestné chování na ledě a podpořit fair play ve hře. Disciplinární komise tak vysílá jasný signál, že takové chování nebude tolerováno a bude potrestáno odpovídajícím způsobem.

Tato rozhodnutí budou mít vliv na další zápasy týmů, ve kterých hráči dostali tresty. Je důležité, aby hráči respektovali pravidla hry a chovali se na ledě s respektem k soupeřům. Fair play je základním principem sportu a je důležité, aby byl dodržován všemi hráči. Doufejme, že tato opatření pomohou vytvořit lepší prostředí pro lední hokej a přispějí k tomu, aby byla hra spravedlivější a bezpečnější pro všechny zúčastněné.