Strýc byl zraněn, protože se spěchalo na bál s Vondroušovou.

Strýc byl zraněn, protože se spěchalo na bál s Vondroušovou.

Česká tenistka Barbora Strýcová nedávno oznámila, že letošní titul na Wimbledonu pro ni znamená ještě víc než ten předchozí. Důvodem je narození jejího syna Vincenta. Navzdory tomuto úspěchu však nemá v plánu ukončit kariéru a chystá se zúčastnit turnaje WTA v Praze a US Open.

Barbora Strýcová se vrátila na tenisové kurty po mateřské pauze v dubnu tohoto roku. Během finále čtyřhry na Wimbledonu, ve kterém porazila australsko-belgický pár Storm Hunterová – Elise Mertensová, byla často povzbuzována.

Po využití mečbolu, který zpečetil její vítězství 7:5, 6:4, padla radostí na trávník. Byla překvapena úhlem, který soupeřka zahrála při mečbolu, a neuvěřitelně šťastná. Pro ni to byl neskutečný pocit.

Letošní titul ze čtyřhry je pro ni významnější než ten před čtyřmi lety. Nejen kvůli okolnostem, které mu předcházely, ale také kvůli mateřství. Je ráda, že se jí podařilo skloubit tenisovou kariéru s rodičovstvím.

Během finále ji podporovali přátelé, členové týmu, sestra, neteř a také její kouč David Kotyza. Její kouč zůstal s ní kvůli tomuto zápasu a Barbora si toho velmi váží. V roce 2019 prožili neuvěřitelný úspěch a byli tam důležití lidé, které chtěla mít po svém boku.

Barbora plánuje oslavit svůj úspěch na bálu šampionů, kde se těší na setkání s vítězkou dvouhry Markétou Vondroušovou. Oslavy budou pravděpodobně dlouhé a plné radosti.

Navzdory úspěchu na Wimbledonu má však Barbora Strýcová v plánu dál pokračovat ve své tenisové kariéře. Plánuje účast na turnaji v Praze a také na US Open. Má to všechno naplánované a těší se na další výzvy.

Barbora Strýcová je příkladem toho, že mateřství nemusí znamenat konec sportovní kariéry. Dokázala skloubit svou lásku k tenisu s rodičovstvím a dosáhla významného úspěchu na jednom z nejprestižnějších tenisových turnajů.