„Strýcová prožívá silné emocionální pocity a předpokládá, že se může rozloučit s velkým triumfem.“

„Strýcová prožívá silné emocionální pocity a předpokládá, že se může rozloučit s velkým triumfem.“

Barbora Strýcová se před startem čtyřhry s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej si přála vydržet na turnaji v All England Clubu co nejdéle a po včerejší výhře nad česko-španělskou dvojicí Marie Bouzková, Sara Sorribesová (6:4, 6:1) bude bojovat v nedělním finále o druhý grandslamový titul v kariéře.

Novinářům řekla, že věří, že vyhraje a že je to pro ni strašně emotivní. Její soupeřka Sie Šu-wej je podle ní nejlepší. Po proměněném mečbolu dnes strhla i parádu. „Ona není člověk a neukazuje emoce. Najednou ale byla také emotivní a objímala mě. Říkala jsem jí, že tomu nemůžu uvěřit, že jsme zase ve finále, jestli to je sen nebo se to děje. A ona mi říkala: ‚It’s ok Barbora, it’s ok‘. Ona je nejvíc,“ líčila s úsměvem Strýcová.

Pokud by ale česká tenistka uspěla, lákala by ji představa ukončit kariéru na vrcholu. „Takhle jsem o tom ještě nepřemýšlela, ale asi by mě to napadlo. Uvidíme. Musíme hrát strašně dobře, abychom to daly. A my budeme,“ slíbila tenistka, která má jinak ještě v plánu zahrát si na turnaji v Praze a na US Open.

V Londýně se potkává i s Vondroušovou, kterou čeká v sobotu finále dvouhry s Tunisankou Uns Džábirovou. „Maky ji už několikrát porazila. Je to ale finále, tak doufejme, že jí to nějak nesebere nervy. Myslím, že má Maky velkou šanci vyhrát,“ uvedla Strýcová a dodala, že její syn Vincent nakreslil Vondroušové před semifinále obrázek. „Říkala, že ho má v báglu, tak jsem jí odpověděla: ‚Vidíš, bude se tě držet štěstí‘,“ doplnila Strýcová.