Stützle scored in Ottawa’s game against Stockholm with the help of a baseball hit.

Stützle scored in Ottawa’s game against Stockholm with the help of a baseball hit.

V nedávném utkání NHL Global Series ve Stockholmu se utkaly týmy Ottawa Senators a Detroit Red Wings. Zápas skončil v prodloužení vítězstvím Ottawy 5:4. Hrdinou zápasu se stal německý útočník Tim Stützle, který si připsal tři body za gól a dvě asistence. Stejnou bilanci měl na straně poražených obránce Shane Gostisbehere.

Zápas se odehrál v Avicii (Globe) Areně, která bude hostit ještě další tři duely základní části NHL. V pátek se utkají Detroit Red Wings s Torontem, v sobotu Ottawa Senators proti Minnesotě a v neděli Minnesota s Torontem.

Senators se ujali vedení v přesilové hře v čase 5:57, když Tkachuk tečoval dorážku Bathersona za záda brankáře Jamese Reimera. O několik minut později Tkachuk přidal svůj druhý gól po parádní akci Stützleho. Ve 14. minutě zvýšil Sanderson na 3:0 po výměně puku s Tarasenkem.

Ve druhé třetině se podařilo Detroitu snížit na 3:1 po gólu Norrisa, ale Red Wings dokázali i přes čtyřbrankovou ztrátu do druhé pauzy srovnat. Nejprve se prosadil Raymond a poté Määttä, jehož střelu tečovali Compher a Perron do vlastní branky.

Ve třetí třetině už žádný gól nepadl a tak se šlo do prodloužení. V něm mohl rozhodnout Tkachuk, ale Reimer ho vychytal. Nakonec se vítězným střelcem stal Stützle, který trefil letící puk baseballově ze vzduchu.

Celkově bylo na branku vystřeleno 34 střel na straně Ottawy a 41 na straně Detroitu. Zápas sledovalo 12 487 diváků. Hvězdami zápasu byli vyhlášeni Stützle, Gostisbehere a Tkachuk.