Superpočítač analyzoval výkony Spartak v Lize mistrů a určil jeho šance na celkový triumf.

Superpočítač analyzoval výkony Spartak v Lize mistrů a určil jeho šance na celkový triumf.

Šance Manchesteru City na celkový triumf superpočítač vyčíslil na 25,3 procenta. Největším soupeřem mu může být Real Madrid (18,2 procenta), který v minulé sezoně vyřadil tým Pepa Guardioly ve čtvrtfinále na penalty. „Bílý balet“ se čtvrtým rokem po sobě dostal minimálně do semifinále a nakonec ve finále zdolal Dortmund.

Italský šampion Inter Milán (10,9 procenta), který v roce 2023 podlehl Manchesteru City ve finále, je jediným dalším týmem, který má podle superpočítače šanci větší než 10 procent.

Pokud neuspěje žádný z těchto tří největších favoritů, vítěz nejspíš vzejde z vyrovnané skupiny šesti dalších silných klubů, kterými jsou Arsenal, Barcelona, Leverkusen, Bayern Mnichov, Liverpool a Paris Saint-Germain.

Sparta se do hlavní soutěže probojovala po 19 letech. Los jí přidělil za soupeře třeba právě Manchester City, ale také Inter Milán či Leverkusen. „Těžší soky dostalo už jen PSG,“ poznamenala Opta po losu.

Podrobná predikce vyčíslila šanci Letenských na postup mezi nejlepší šestnáctku na 24,5 procenta. Na čtvrtfinále činí 7,6 procenta, semifinále 1,9 procenta, finále 0,5 procenta a na celkový triumf 0,2 procenta.

Liga mistrů prošla velkou reformou. Počet účastníků se zvýšil z 32 na 36 týmů. Dřívějších osm skupin po čtyřech nahradila ligová fáze, ve které budou všechny kluby klasifikovány v jediné společné tabulce. Každý odehraje osm zápasů namísto předchozích šesti.

Umístění v první osmičce zajišťuje okamžitý postup mezi nejlepších šestnáct, zatímco týmy na devátém a 24. místě budou ještě bojovat o právo připojit se k nim.

Byla zrušena záchranná síť v podobě přesunu do Evropské ligy. Všechny vyřazené týmy pro tuto sezonu v pohárech okamžitě skončí.

Superpočítač natipoval Spartu v Lize mistrů. Určil i její šance na celkový triumf

Superpočítač nedávno vyhodnotil šance jednotlivých týmů v letošní sezóně Ligy mistrů a překvapivě se mezi favority objevila i pražská Sparta. Podle predikce superpočítače má Sparta šanci postoupit mezi nejlepších šestnáct týmů na úrovni 24,5 procenta. Na čtvrtfinále má tým šanci 7,6 procenta, na semifinále 1,9 procenta, na finále 0,5 procenta a na celkový triumf 0,2 procenta.

Sparta se do hlavní soutěže Ligy mistrů probojovala po 19 letech a los jí přidělil za soupeře týmy jako Manchester City, Inter Milán a Leverkusen. Podle superpočítače je Sparta jediným českým týmem s reálnou šancí na úspěch v této prestižní soutěži.

Liga mistrů prošla v letošní sezóně velkou reformou. Počet účastníků se zvýšil z 32 na 36 týmů a dřívější osm skupin po čtyřech nahradila ligová fáze. V této fázi budou všechny kluby klasifikovány v jediné společné tabulce a každý tým odehraje osm zápasů namísto předchozích šesti.

Umístění v první osmičce zajišťuje okamžitý postup mezi nejlepších šestnáct týmů, zatímco týmy na devátém až 24. místě budou bojovat o právo připojit se k nim. Byla zrušena záchranná sůl v podobě přesunu do Evropské ligy a všechny vyřazené týmy pro tuto sezónu v pohárech okamžitě skončí.

Sparta tak má před sebou náročnou, ale zároveň vzrušující cestu v letošní Lize mistrů a fanoušci mohou doufat, že superpočítač bude mít pravdu a jejich tým se dostane co nejdál v této prestižní soutěži.