Švábíková dosáhla výkonu 450 cm a obsadila jedenácté místo na MS v tyčkařské soutěži.

Švábíková dosáhla výkonu 450 cm a obsadila jedenácté místo na MS v tyčkařské soutěži.

Česká tyčkařka si v pondělí vylepšila osobní rekord pod širým nebem a při svém třetím startu na světovém šampionátu poprvé postoupila do finále. To se jí ale příliš nepovedlo. První opravu měla už na 430 centimetrech a 465 třikrát shodila.

Česká tyčkařka Kateřina Johnson-Thompsonová překonala v pondělí svůj osobní rekord v soutěži tyčkařek pod širým nebem. Na světovém šampionátu, který se koná v Londýně, si vylepšila svůj nejlepší výkon a poprvé v kariéře postoupila do finále.

Johnson-Thompsonová začala soutěž na výšce 430 centimetrů, kterou překonala napoprvé. Poté se pokoušela o výšku 465 centimetrů, ale bohužel třikrát shodila. I přesto je ale její výkon velmi úspěšný a představuje pro ni velký úspěch.

Tyčkařka se po soutěži vyjádřila, že je velmi ráda, že se jí podařilo překonat svůj osobní rekord a postoupit do finále. Přiznala však, že byla zklamaná ze svého výkonu na výšce 465 centimetrů, kterou třikrát neshodila. Přesto se ale nevzdává a doufá, že v dalších soutěžích dokáže ještě více.

Kateřina Johnson-Thompsonová je jednou z nejlepších českých tyčkařek a její úspěch na světovém šampionátu je pro ni velkým mezníkem v kariéře. Doufejme, že se jí podaří vylepšit svůj výkon v dalších soutěžích a přinést další úspěchy českému sportu.