Švédský trenér nahradí Holoubka v Mladé Boleslavi

Švédský trenér nahradí Holoubka v Mladé Boleslavi

Klub o tom dnes informoval na svém webu s tím, že změna trenéra je součástí dlouhodobé strategie, pro kterou se rozhodlo vedení v čele s novým majitelem Davidem Trundou.

Holoubek vedl Mladou Boleslav naposledy ve čtvrtek v úvodním utkání 4. předkola Konferenční ligy proti maďarskému Paksu (2:2). Spolu s ním končí i asistent Marek Jarolím.

Bývalý kouč pražské Sparty a Liberce Holoubek v Mladé Boleslavi působil od ledna. V lize jsou jeho dosavadní svěřenci po pěti kolech desátí s šesti body.

„Když jsem před několika týdny klub přebíral, měl jsem jasnou představu o tom, jak by měl A-tým fungovat. Naším hlavním cílem není krátkodobý úspěch, ale budování pevného základu pro budoucnost,“ uvedl Trunda, který v červnu převzal majoritní podíl od Josefa Dufka.

„V Andreasovi získáváme trenéra s mezinárodními zkušenostmi, který mimo jiné vedl největší švédský klub AIK Stockholm. Jeho silnou stránkou je rovněž práce s mládeží a začleňování dalších talentových mladých hráčů do hlavního týmu,“ řekl majitel mladoboleslavského klubu.

„Věříme, že přinese nové impulzy a pomůže nám nejen v integraci našich mladých hráčů do A-týmu, ale také ve vhodném doplnění týmu kvalitními hráči ze zahraničí.“

Brännström začne své působení u týmu v odvetě proti Paksu ve čtvrtek 29. srpna, do níž půjdou Středočeši bojovat o postup do hlavní soutěže po domácí remíze, kterou si zajistili gólem v nastavení.

„Jsem si vědom tlaku, který mě v novém působišti čeká, ale jsem připraven na něj reagovat. Věřím, že vytvoříme dobře fungující tým a společně dosáhneme takových výsledků, aby se Mladá Boleslav pohybovala v horních patrech tabulky a předváděla atraktivní fotbal, na který budou fanoušci rádi chodit,“ uvedl osmačtyřicetiletý švédský kouč, který působil i jako asistent v Hajduku Split.

„Vyznávám aktivní kolektivní styl založený na aktivní hře dopředu. V obraně se snažím týmům vštípit kompaktní obrannou formaci s vysokou obrannou linií,“ prohlásil Brännström.

Jeho poslední angažmá v AIK Stockholm loni trvalo jen pár měsíc od ledna do července. Ve 13 ligových zápasech získal tým pod Brännströmovým vedením pouze 10 bodů a obsadil jedenácté místo. Dříve trénoval ve švédské nejvyšší soutěži Mjällby, kde strávil rok.

Brännström bude dalším skandinávským koučem v první lize vedle Dána Larse Friise, který vede Spartu.

Mladá Boleslav má nového švédského trenéra

Mladá Boleslav oznámila změnu na postu hlavního trenéra, když se rozhodla ukončit spolupráci s dosavadním trenérem Holoubkem a jeho asistentem Jarolímem. Novým trenérem se stane švédský kouč Andreas Brännström, který přichází s mezinárodními zkušenostmi z vedení švédského klubu AIK Stockholm.

Tato změna je součástí dlouhodobé strategie klubu, kterou si stanovilo vedení v čele s novým majitelem Davidem Trundou. Trunda zdůraznil, že cílem není krátkodobý úspěch, ale budování pevného základu pro budoucnost týmu. Věří, že Brännström přinese nové impulzy a pomůže s integrací mladých hráčů do A-týmu, stejně jako s doplněním týmu kvalitními hráči ze zahraničí.

Brännström začne svou práci u týmu v odvetě proti Paksu ve čtvrtek 29. srpna. Mladá Boleslav bude bojovat o postup do hlavní soutěže po domácím remíze, kterou si zajistila gólem v nastavení. Švédský kouč je připraven čelit tlaku a vytvořit dobře fungující tým, který bude hrát atraktivní fotbal a pohybovat se v horních patrech tabulky.

Brännström má za sebou zkušenosti z vedení švédských klubů AIK Stockholm a Mjällby, a také působil jako asistent v chorvatském Hajduku Split. Jeho styl hry je založen na aktivním kolektivním přístupu a kompaktní obranné formaci s vysokou obrannou linií.

Nový švédský trenér se tak připojí k dalšímu skandinávskému kouči v české lize, Dánovi Larsi Friisovi, který vede Spartu. Mladá Boleslav doufá, že s novým trenérem dosáhne úspěchů a bude předvádět kvalitní fotbal pro své fanoušky.