Švýcarská tenisová hvězda přerušuje kariéru kvůli těhotenství, češským hráčkám ubude velká soupeřka

Švýcarská tenisová hvězda přerušuje kariéru kvůli těhotenství, češským hráčkám ubude velká soupeřka

Čtrnáctá hráčka světa si naposledy zahrála před necelými dvěma měsíci v San Diegu. Od té doby zmizela z okruhu a jak se ukázalo, může za to velká novina. Tato hráčka je totiž těhotná.

„Brzy čekáme náš malý zázrak,“ napsala tenistka k fotce s partnerem a dětskými botičkami v dlaních.

Švýcarka zatím neoznámila, že by kariéru končila. Ve 26 letech ji tedy po zisku osmi titulů WTA a zlaté olympijské medaile minimálně přerušuje. Nebude ani u finálové bitvy proti Češkám v Billie Jean King Cupu, který startuje příští týden. Helvetský tým tak povede jako jednička až 83. hráčka světa Viktorija Golubicová.

Tato novina přinesla do tenisového světa velkou senzaci. Čtrnáctá hráčka světa patří mezi nejlepší hráčky současnosti a její absence na turnajích bude velkou ztrátou pro fanoušky i soutěžící. Její úspěchy v minulosti již dokazují, že je jednou z nejtalentovanějších hráček světa a její kariéra slibuje ještě mnoho úspěchů.

Těhotenství v profesionálním sportu není nic neobvyklého, ale vždy přináší otázku, zda se hráčka po návratu dokáže vrátit na svou předchozí úroveň. Mnoho tenistek v minulosti dokázalo po porodu vrátit se zpět na vrchol a pokračovat ve svých úspěších. Je tedy otázkou, zda se čtrnáctá hráčka světa po porodu vrátí na okruh a bude schopna opět bojovat o tituly.

V každém případě je těhotenství krásnou a důležitou fází v životě každé ženy. Přejme tedy této hráčce hodně štěstí a radosti z očekávaného přírůstku do rodiny. Ať už se rozhodne vrátit na tenisový okruh nebo ne, její úspěchy již zůstanou v paměti fanoušků navždy.