Švýcarsko porazilo Maďarsko v úvodním zápase Euro a rozhodlo o vítězství již v první poločase.

Švýcarsko porazilo Maďarsko v úvodním zápase Euro a rozhodlo o vítězství již v první poločase.

Týmy se na velkém turnaji střetly poprvé od mistrovství světa 1938, kdy Maďaři vyhráli 2:0. Země helvétského kříže porazila dnešního soupeře počtvrté za sebou, naposledy mu podlehla v roce 1998.

Svěřenci trenéra Murata Yakina se ve středu ve skupině A utkají se Skoty, Maďarsko se představí proti domácímu Německu. Pořadatel turnaje porazil v pátečním zahajovacím utkání Skotsko 5:1.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina A (Kolín nad Rýnem):

Maďarsko – Švýcarsko 1:3 (0:2)

Branky: 66. Varga – 12. Duah, 45. Aebischer, 90.+3 Embolo. Rozhodčí: Vinčič – Klančnik, Kovačič – Kajtazovič (video, všichni Slovin.). ŽK: Szalai, Fiola – Widmer, Freuler, Yakin (trenér). Diváci: 41.676.

Maďarsko: Gulácsi – Lang (46. Bolla), Orbán, Szalai (79. Dárdai) – Fiola, Á. Nagy (67. Kleinheisler), Schäfer, Kerkez (79. Ádám) – Sallai, Szoboszlai – Varga. Trenér: Rossi.

Švýcarsko: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Widmer (68. Stergiou), Xhaka, Freuler (86. Sierro), Ndoye (86. Rieder) – Aebischer, Vargas (74. Embolo) – Duah (68. Amdouni). Trenér: Yakin.

Tabulka:

1. Německo 1 1 0 0 5:1 3
2. Švýcarsko 1 1 0 0 3:1 3
3. Maďarsko 1 0 0 1 1:3 0
4. Skotsko 1 0 0 1 1:5 0

Švýcaři rozehráli letošní Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu výhrou nad Maďarskem. Týmy se střetly poprvé od mistrovství světa 1938, kdy Maďaři vyhráli 2:0. Země helvetského kříže porazila dnešního soupeře počtvrté za sebou, naposledy mu podlehla v roce 1998.

Svěřenci trenéra Murata Yakina se ve skupině A utkají ve středu se Skoty, zatímco Maďarsko se představí proti domácímu Německu. Pořadatel turnaje porazil v pátečním zahajovacím utkání Skotsko 5:1.

V zápase Maďarsko – Švýcarsko padly tři branky, a to ve prospěch Švýcarska. Branky za vítězný tým vstřelili Duah, Aebischer a Embolo. Maďarsko se snažilo odpovědět brankou Vargy, ale nakonec muselo uznat porážku. Rozhodčí Vinčič odpískal zápas podle pravidel a udělil Švýcarům zasloužené tři body.

Aktuální tabulka skupiny A po prvním kole vypadá následovně:
1. Německo – 3 body
2. Švýcarsko – 3 body
3. Maďarsko – 0 bodů
4. Skotsko – 0 bodů

Německo a Švýcarsko se tak momentálně nacházejí na postech vedoucích týmů ve skupině A. Maďarsko a Skotsko budou muset v dalších zápasech zabrat, aby se pokusily postoupit do další fáze turnaje. Sledujte Mistrovství Evropy ve fotbale a držte palce vašim oblíbeným týmům!