Švýcarsko vyřadilo Itálii v osmifinále a obhájci titulu jsou na Euru ze hry.

Švýcarsko vyřadilo Itálii v osmifinále a obhájci titulu jsou na Euru ze hry.

Naopak Švýcaři díky brankám Rema Freulera a Rubéna Vargase vyrovnali svůj nejlepší výsledek v historii evropských šampionátů. Navíc přerušili 31 let dlouhé čekání na výhru nad italským týmem.

V úvodním osmifinále Eura bylo Švýcarsko v Berlíně od začátku lepším týmem. Ve čtvrtfinále se utká s vítězem nedělního duelu mezi Anglií a Slovenskem.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu – osmifinále:

Švýcarsko – Itálie 2:0 (1:0)

Branky: 37. Freuler, 46. Vargas. Rozhodčí: Marciniak – Listkiewicz, Kupsik – Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: El Shaarawy, Mancini, Barella (všichni It.). Diváci: 68.172. Hráno v Berlíně.

Švýcarsko: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Rieder (71. Stergiou), Freuler, Xhaka, Aebischer (90.+2 Steffen) – Ndoye (77. Sierro), Embolo (77. Duah), Vargas (71. Zuber). Trenér: Yakin.

Itálie: Donnarumma – Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian (74. Cambiaso) – Cristante (75. Pellegrini), Fagioli (86. Frattesi), Barella (64. Retegui) – Chiesa, Scamacca, El Shaarawy (46. Zaccagni). Trenér: Spalletti.

Italský tým byl na letošním Euru jedním z favoritů a obhájci titulu, ale bohužel jejich cesta skončila v osmifinále proti Švýcarsku. Švýcaři dokázali porazit Itálii 2:0 díky brankám Rema Freulera a Rubéna Vargase. Tímto výsledkem si Švýcaři zajistili postup do čtvrtfinále a zároveň přerušili dlouhou sérii bez výhry nad italským týmem.

V průběhu zápasu bylo jasné, že Švýcarsko je lepším týmem a zaslouženě si vybojovalo postup. Italský tým se snažil, ale nedokázal se prosadit proti dobře hrajícím Švýcarům.

V dalším kole se Švýcarsko utká s vítězem zápasu mezi Anglií a Slovenskem. Bude zajímavé sledovat, jak se Švýcaři poperou s dalším silným soupeřem a jestli dokážou postoupit ještě dále v turnaji.

Pro fanoušky fotbalu to byl zajímavý zápas plný emocí a dramatických momentů. Doufejme, že i další zápasy na Euru budou stejně napínavé a plné skvělého fotbalu.