Šwiateková, největší favoritka, opouští turnaj po rekordním dramatu a je již na cestě na letiště.

Šwiateková, největší favoritka, opouští turnaj po rekordním dramatu a je již na cestě na letiště.

Iga Świątek, světová jednička v tenise, se úspěšně probojovala do třetího kola turnaje. Polská tenistka porazila Američanku Danielle Collinsovou po obratu ve třetím setu v poměru 6:4, 3:6, 6:4. V dalším kole se utká s Lindou Noskovou.

I přesto, že Świątek prohrávala v rozhodujícím setu 1:4, dokázala porazit Collinsovou. Dvaadvacetiletá Polka z Varšavy ztratila ve zápase celkem šestkrát servis. Navzdory těžkým okamžikům se jí však podařilo získat následujících pět her a po téměř třech hodinách hry proměnila třetí mečbol.

Świątek je držitelkou titulu z Roland Garros a Turnaje mistryň. V Melbourne má šanci vybojovat svůj pátý grandslamový titul a první na Australian Open. V minulém roce dohrála na tomto turnaji v osmifinále, nejdále se dostala před dvěma lety do semifinále, kde ji porazila právě Collinsová.

Vítězka loňského Roland Garros a Turnaje mistryň Świątek vyhrála již 18 soutěžních zápasů v řadě. Její soupeřka Collinsová po zápase oznámila, že se v Melbourne Parku představila naposledy, neboť letos plánuje ukončit kariéru.

Dalším úspěšným tenistou na turnaji je Carlos Alcaraz ze Španělska, který porazil Itala Lorenza Sonega 6:4, 6:7, 6:3, 7:6. Dvacetiletý španělský tenista postoupil do třetího kola a vyrovnal tak svůj nejlepší výsledek v Melbourne.

Naopak nasazená pátka Jessica Pegulaová z USA skončila v turnaji, když ji porazila Francouzka Clara Burelová po výsledku 6:4, 6:2.

Německý tenista Alexander Zverev měl velké potíže se slovenským kvalifikantem Lukášem Kleinem. Zverev nakonec zvítězil po pětisetové bitvě 7:5, 3:6, 4:6, 7:6, 7:6 a pro soupeře měl jen slova chvály.

V dalším kole se Zverev utká s Američanem Alexem Michelsenem.