Šwiateková porazila světovou jedničku a postoupila do finále na Turnaji mistryň

Šwiateková porazila světovou jedničku a postoupila do finále na Turnaji mistryň

Ve finále Turnaje mistryň se utkají polská tenistka Iga Świątek a americká hráčka Jessica Pegula. Původně měl zápas proběhnout v sobotu, ale kvůli dešti byl odložen. V dohrávce poté Świątek nedala Pegulové žádnou šanci a vyhrála.

Pro Świątek bude finále znamenat možnost vrátit se na pozici světové jedničky, kterou ztratila před dvěma měsíci. Na webu WTA uvedla, že si myslí, že finále bude nejtěžší zápas na turnaji.

Pokud se Świątek stane jedničkou na konci roku, bude to pro ni druhý rok za sebou. Je také nejmladší tenistkou, která postoupila do finále Turnaje mistryň od roku 2011, kdy se to povedlo Petře Kvitové a Viktorii Azarenkové.

Świątek se s Pegulovou utkala již pětkrát, přičemž má bilanci pěti výher a tří porážek. Letos se proti sobě utkají poprvé a Pegulová zatím vyhrála ve dvou zápasech.

Obě hráčky mají skvělou formu, přičemž Pegulová vyhrála všechny čtyři dosavadní zápasy bez ztráty setu. Navíc se jako první od zavedení světového žebříčku v roce 1975 utká proti prvním čtyřem hráčkám pořadí.