Šwiateková ztrácí světové jedničky po tvrdém nárazu na US Open.

Šwiateková ztrácí světové jedničky po tvrdém nárazu na US Open.

Novak Djokovic se probojoval do čtvrtfinále US Open, kde porazil Chorvata Bornu Corica. Djokovic tak stále má šanci na zisk rekordního 24. grandslamového titulu. Naopak, vítězka letošního Roland Garros Iga Swiatek nestačila na Ostapenkovou a utkání ztratila za hodinu a 49 minut. Ostapenková si tak vylepšila své osobní maximum na newyorském grandslamu. V boji o semifinále se utká s domácí Američankou Cori Gauffovou.

Djokovic, trojnásobný vítěz turnaje, nechal zapomenout na pětisetový souboj s krajanem Djerem a Goju porazil bez větších potíží. Ve čtvrtfinále se utká s domácím hráčem Taylorem Fritzem, který vyřadil kvalifikanta Dominica Strickera.

Další čtvrtfinálovou dvojici tvoří Američané Frances Tiafoe a Ben Shelton. Tiafoe porazil Australana Hijikatu, zatímco Shelton zdolal Tommyho Paula.

V ženské části turnaje prodloužila neporazitelnost devatenáctiletá Američanka Cori Gauffová, která vyhrála devět z posledních devíti zápasů. V osmifinále porazila Dánku Caroline Wozniackou. Gauffová se tak dostala mezi osm nejlepších hráček turnaje podruhé za sebou.

Wozniacká se vrátila na okruh po tříleté mateřské pauze a je spokojená s tím, jak na tom je tenisově i fyzicky. Vítězka Australian Open z roku 2018 vyřadila například Petru Kvitovou a domácí Jennifer Bradyovou.

Celkově se jedná o velmi zajímavý turnaj, který nabízí mnoho překvapení a dramatických zápasů. Fanoušci tenisu se mohou těšit na další vzrušující souboje a určitě se mají na co těšit.