Tajná služba ji odměňovala automobily, „Kráska socialismu“ pak dosáhla rekordu v Playboye.

Tajná služba ji odměňovala automobily, „Kráska socialismu“ pak dosáhla rekordu v Playboye.

Katarina Witt, legendární krasobruslařka a dvojnásobná olympijská šampionka, se ocitla ve stínu podezření z toho, že spolupracovala s tajnou službou Stasi v NDR. S právníkem v zádech se rozhodla prozkoumat spisy, které o ní byly vedeny a zjistila, že byla sledována od šestiletého vêku.

V tajném spisu s názvem „Flop“ našla detailní popis svého života od dětství, včetně informací o své první lásce a osobním &#zcaron;ivotě. Při prohlí&zce spisů se cítila zrazená, ale také se jí podařilo očistit své jméno a prokázat, že nebyla spolupracovnicí Stasi.

Po skončení sportovní kariéry se Katarina Witt vydala do světa showbusinessu a stala se modelkou pro Playboy. S výzvami o tom, že vrcholové sportovkyně z východního bloku braly steroidy, se vyrovnala tvrzením, že ona nic nepoužívala a dokazovala to svým atletickým tělem a sexy kost&ýmy na ledě. Její krasobruslení bylo elektrizující, plné sexuality a umělého vyjádří, což otevřelo novou etapu v historii tohoto sportu.

Katarina Witt se nakonec stala ikonou krasobruslení, která udělala mnoho pro popularizaci tohoto umění. Její přání, aby ji svět pamatoval jako dobrou krasobruslařkou, která změněným svým uměním, se jistě splnila a její jméno zaznímilo ve sportovní historii.