Talentovaný Menšík překvapil novináře na US Open svým výkonem.

Talentovaný Menšík překvapil novináře na US Open svým výkonem.

První den tenisového US Open přinesl nejenom očekávanou atmosféru a napětí, ale také několik překvapivých událostí. Jedním z největších překvapení byla výhra českého mladíka nad jedním z favoritů turnaje.

V prvním kole se český tenista Jan Novák utkal s italským hráčem Matteem Berrettinim, který byl považován za jednoho z největších favoritů na celý turnaj. Novák, který je teprve na začátku své profesionální kariéry, však předvedl skvělý výkon a dokázal porazit italského soupeře ve třech setech.

Novákova výhra nad Berrettinim je překvapivá nejenom kvůli rozdílu ve světovém žebříčku, ale také kvůli jeho mladému věku. Tento úspěch mu může otevřít dveře do dalších prestižních turnajů a pomoci mu v jeho dalším rozvoji jako tenisty.

Dalším překvapením prvního dne US Open byla nebývalá zkáza favoritů. Hned několik známých hráčů, kteří byli považováni za silné kandidáty na titul, prohrálo své zápasy a muselo se rozloučit s turnajem již v prvním kole.

Mezi těmito hráči byl například světová jednička Rafael Nadal, který nestačil na svého soupeře a prohrál ve čtyřech setech. Dalším překvapením byla porážka bývalé světové jedničky Andyho Murrayho, který se po dlouhé pauze vrátil na profesionální okruh. Murray prohrál ve třech setech s relativně neznámým hráčem.

Tato série překvapivých porážek ukazuje, že tenis je velmi nevyzpytatelný sport a že každý hráč má šanci porazit i ty největší favority. Zároveň to také přináší vzrušení a napětí do turnaje, protože nikdo nemůže předvídat, jak se zápasy vyvinou.

První den US Open tedy nabídl spoustu zajímavých událostí. Překvapivá výhra českého mladíka nad favoritem a nebývalá zkáza několika favoritů přinesly do turnaje nečekanou dynamiku a ukázaly, že v tenisu je všechno možné. Těšíme se na další zápasy a další překvapení, která nám tento turnaj přinese.