Táta vyhrál tenisové turnaj v Melbourne, Nelly získala zlatou medaili v golfu na olympiádě.

Táta vyhrál tenisové turnaj v Melbourne, Nelly získala zlatou medaili v golfu na olympiádě.

Jednou z nejvýraznějších postav ve světě ženského golfu dnes je Nelly Korda. Tato talentovaná hráčka se v červnu 2021 stala světovou jedničkou a několikrát ovládla žebříček. I když je dnes druhá, stále patří mezi nejlepší hráčky na světě. V srpnu 2021 si také připsala zlatou medaili na olympijských hrách v Tokiu.

Nelly Korda je prostřední ze tří dětí bývalých českých tenistů Petra Kordy a Reginy Rajchrtové. Všichni tři reprezentují USA. Její starší sestra Jessica je také profesionální golfistka a nejmladší Sebastian se věnuje profesionálnímu tenisu a momentálně se nachází ve třetí desítce žebříčku ATP.

Ještě jako amatérka Nelly vyhrála několik turnajů a dokázala se probojovat mezi nejlepší na US Women’s Open před svými patnáctými narozeninami. V roce 2016 se stala profesionálkou a zároveň vyhrála svůj první turnaj LPGA Tour. Od té doby si připsala již osm vítězství.

Nelly Korda je známá svou precizností a technikou. Její hra je plná elegancie a síly. Její vítězství na různých turnajích a její postavení ve světovém žebříčku svědčí o jejím talentu a tvrdé práci, kterou do svého sportu vkládá.

Její úspěchy jsou inspirací pro mladé golfistky po celém světě. Nelly Korda dokazuje, že s tvrdou prací a odhodláním je možné dosáhnout nejvyšších vrcholů ve sportu. Její příběh je také důkazem toho, že talent a sportovní úspěch mohou být v rodině dědičné.

Nelly Korda je bezpochyby jednou z nejtalentovanějších a nejúspěšnějších hráček ve světě ženského golfu. Její kariéra je stále v plném proudu a fanoušci se mohou těšit na další skvělé výkony od této mladé golfistky.