Teen Titán: Ruska vzbuzuje obavy, Krejčíková se vzpomněla na minulé neúspěchy

Teen Titán: Ruska vzbuzuje obavy, Krejčíková se vzpomněla na minulé neúspěchy

Titulní článek: Ruska Andrejevová nadchla tenisový svět svým výkonem na Australian Open

Ruská tenistka Anastasija Andrejevová si na letošním Australian Open získala velkou pozornost a nadšení tenisového světa. Své výkony na turnaji vyvolaly u tenisových osobností obdiv a očekávání.

Ve druhém kole se Andrejevová střetla s trojnásobnou grandslamovou finalistkou, Tuniskou Ons Jabeurovou. Na kurtu předvedla nezadržitelný výkon a porazila světovou šestku výsledkem 6:0, 6:2. Tímto výkonem poslala jasný signál o své hře, mentalitě a sebedůvěře. Expert Eurosportu Tim Henman ji označil za jednu z kandidátek na titul na tomto turnaji i v budoucnosti.

Andrejevová si získala obdiv také svým pohybem na kurtu. Její výkon neměl jedinou chybičku. Po vítězství si dokonce vytiskla a zarámovala tweet od slavného tenisty Andyho Murrayho, který ji pochválil za mentální sílu a tvrdost na sobě.

Ve třetím kole se Andrejevová potýkala s Francouzkou Diane Parryovou a ocitla se ve ztrátě 1:5 v rozhodujícím setu. Nicméně svým obratem opět nadchla tenisovou planetu a vyhrála zápas. Její síla spočívá v mentální stránce a vysokých nárocích, které na sebe klade.

V osmifinále se Andrejevová střetne s českou tenistkou Barborou Krejčíkovou. Krejčíková si je vědoma síly Andrejevové, protože se s ní potkala již dvakrát v minulém roce. I přesto ji tenisoví odborníci neodepisují a považují ji za nebezpečnou soupeřku.

Duel mezi Andrejevovou a Krejčíkovou se odehraje v neděli ráno středoevropského času a bude sledován prostřednictvím online reportáže deníku Aktuálně.cz.