Teenager v přípravě u Pastrňáka a spol. žádá o místo po Krejčím

Teenager v přípravě u Pastrňáka a spol. žádá o místo po Krejčím

Titulek: Matthew Poitras – nový talent Boston Bruins?

Nedávno se spekulovalo o tom, že pokud Boston Bruins nenajdou vhodnou náhradu za duet Bergeron-Krejčí, budou muset spoléhat na Pavla Zachu a Charlieho Coyla. Nicméně, jeden další hráč se dostal do povědomí fanoušků – Matthew Poitras.

Tento 19letý centr předvedl skvělé výkony během přípravných zápasů, kde nasbíral čtyři body (2+2) a připomínal styl hry Davida Krejčího. Poitras je klidný s pukem na hokejce a dokáže vytvářet šance pro spoluhráče, což ho odlišuje od ostatních mladých talentů.

Přestože byl Poitras považován za diskutabilní talent a nebyl zařazen mezi 168 největších hokejových talentů do 23 let, svými výkony v přípravném kempu Bruins přesvědčil. V minulé sezóně v juniorské lize OHL nasbíral 95 bodů ve 63 zápasech, což ho řadí mezi nejproduktivnější hráče.

Poitras se však potýká s nedostatečnou zkušeností a tělesnými proporcemi pro NHL. Jeho výška 180 cm a váha 80 kg jsou pro tuto ligu nedostatečné. Nicméně, jeho schopnost uklidnit hru a najít klidnější místo na ledě, kde může něco udělat, je obdivuhodná.

Brad Marchand, nový kapitán Bruins, srovnal Poitrase s hvězdou Mitchem Marnerem a pochválil jeho schopnost držet puk a vytvářet šance i za nepříznivého tlaku soupeře. Marchand také zdůraznil jeho výborný přehled.

Poitras se dostal do povědomí fanoušků i trenérů a je možné, že začne sezonu v NHL jako druhý centr za Zachou. Jeho výkony v přípravných zápasech vyvolaly překvapení a senzaci. Nicméně, zda si Poitras zajistil místo v týmu, je stále nejisté.

Boston může ještě poslat Poitrase na farmu, aby zhodnotil jeho výkony v ostrých zápasech. Pokud se rozhodne, že není připraven na NHL, může hrát v juniorské lize, protože pravidla mu neumožňují hrát na farmě.

Matthew Poitras se tak stal jedním z nejzajímavějších talentů Boston Bruins a jeho budoucnost v profesionálním hokeji je stále otázkou. Fanoušci i trenéři mají na něj velké očekávání a je možné, že se brzy prosadí mezi hvězdami NHL.