Tenisky byly součástí Vondroušového plesového outfitu, které neměly být vidět pod šaty, prohlásila šampionka s úsměvem.

Tenisky byly součástí Vondroušového plesového outfitu, které neměly být vidět pod šaty, prohlásila šampionka s úsměvem.

Tradiční wimbledonská večeře šampionů je každoroční událostí, kterou se účastní vítězové mužské a ženské dvouhry. Letošní večeře se konala po skončení finále a byla o něco odlišná než obvykle. Kvůli pandemii koronaviru byl zrušen tradiční tanec šampionů, který se konal v minulých letech. Přestože večeře byla náročná a dlouho jsme na ni čekali, byla to příjemná událost. Byli jsme tam až do jedné ráno a i když jsem byla unavená, užila jsem si to.

Na večeři se sešlo také několik českých tenistek, jako například Barbora Strýcová, juniorka Alena Kovačková a Laura Samsonová. I když jsme nebyly pohromadě, potkaly jsme se a udělaly spoustu fotek. Je skvělé vidět, jak se v Londýně sejde tolik talentovaných tenistek.

Během večera jsem byla často dotazována na to, jak je možné, že v Česku máme tolik dobrých tenistek. Odpovídala jsem, že nevím, proč se na to všichni ptají, ale nemám na to žádnou odpověď. Tato otázka mě zaujala i princeznu Kate, se kterou jsem se setkala po předání trofeje. Mám tyto rozhovory trochu v mlze, ale jsou to ikonické okamžiky.

Na večeři jsem měla černé šaty, které jsme vybíraly s holkami ve městě. Nebyly nám příliš sympatické ty, které nabídli pořadatelé. K šatům jsem si obula bílé tenisky, což pobavilo fanoušky na sociálních sítích. Chtěla jsem se vyhnout botám na podpatku, protože mi z nich bolí nohy.

Díky vítězství na Wimbledonu jsem vyhrála sázku s trenérem Janem Hernychem. Jeho trestem bude nechat si vytetovat jahodu na tělo. Zatím jsme to plánování nezačali, ale mám několik oblíbených tetovacích studií v Praze, kam ho vezmu.

Když jsem se vrátila domů, kočka, o kterou se staral manžel během mého finále, mě přivítala zvědavým pohledem. Asi si říkala, kde jsem byla tak dlouho a proč jsem ji nechala bez jídla. Ale když jsem jí dala kapsičku, byla spokojená.

Nyní mě čeká odpočinek a také spousta marketingových nabídek. Nebojím se toho, protože mám kolem sebe tým lidí, kteří se o to postarají za mě. Budu se snažit vybírat jen to nejdůležitější, protože to je vyčerpávající. Nejsem typ člověka, který by bral všechno.