Tenisová hráčka Nosková prohrála ve dvou setech s Číňankou a končí ve dvouhře.

Tenisová hráčka Nosková prohrála ve dvou setech s Číňankou a končí ve dvouhře.

Vítězka juniorského Roland Garros z roku 2021 Nosková prohrála s o čtyři roky starší Číňankou i druhý vzájemný zápas. Stejně jako před třemi lety v Bělehradu neuhrála ani set. Česká tenistka doplatila na 29 nevynucených chyb či šest dvojchyb. V obou setech přišla brzy o servis a ztrátu už nedohnala.

O postup do 2. kola bojuje také wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková, která čelí Španělce Saře Sorribesové. Do akce dnes půjde také Kateřina Siniaková proti domácí Francouzce Claře Burelové, Karolína Muchová se utká s Kanaďankou Leylah Fernandezovou, Tomáš Macháč narazí na Číňana Čang Č‘-čena a Jakub Menšík se utká s Alexanderem Ševčenkem z Kazachstánu.

Tenis:

Muži, dvouhra – 1. kolo: Auger-Aliassime (13-Kan.) – Giron (USA) 6:1, 6:4.

Ženy:

Dvouhra – 1. kolo: Wang Si-jü (Čína) – Nosková (ČR) 6:3, 6:3, Sakkariová (7-Řec.) – Koviničová (Č. Hora) 6:0, 6:1, Carleová (Arg.) – Mariaová (Něm.) 6:0, 6:0, Wang Sin-jü (Čína) – Korpatschová (Něm.) 6:2, 6:1, Andreescuová (Kan.) – Tausonová (Dán.) 6:2, 6:3.

Česká tenistka Linda Nosková nedokázala porazit čínskou soupeřku ve druhém kole French Open juniorského turnaje v roce 2021. Prohrála ve dvou setech a tak svou účast v singlové soutěži ukončila. Nosková již potřetí nezvládla zápas s čínskou hráčkou, stejně jako před třemi lety v Bělehradu ani tentokrát nedokázala vyhrát ani jeden set. Česká tenistka udělala 29 nevynucených chyb a šest dvojchyb, což jí nakonec přineslo porážku.

V dalších zápasech French Open se o postup do druhého kola pokusí také Barbora Krejčíková, která se utká se Španělkou Sarou Sorribesovou. Dnes do akce vstoupí také Kateřina Siniaková, která se utká s francouzskou hráčkou Clarou Burelovou, Karolína Muchová narazí na kanadskou soupeřku Leylah Fernandezovou, Tomáš Macháč se utká s Číňanem Zhangem Zhizhenem a Jakub Menšík se utká s Alexandrem Bublikem z Kazachstánu.

Výsledky z dalších zápasů na French Open:
– Muži, dvouhra – 1. kolo: Auger-Aliassime (13-Kan.) porazil Girona (USA) 6:1, 6:4.
– Ženy, dvouhra – 1. kolo: Wang Si-jü (Čína) porazila Noskovou (ČR) 6:3, 6:3, Sakkariová (7-Řecko) porazila Koviničovou (Černá Hora) 6:0, 6:1, Carleová (Argentina) porazila Marii (Německo) 6:0, 6:0, Wang Sin-jü (Čína) porazila Korpatschovou (Německo) 6:2, 6:1, Andreescuová (Kanada) porazila Tausonovou (Dánsko) 6:2, 6:3.