Tenisová hráčka Vondroušová překvapivě prohrála s úsměvem. Amerického autora rozčílilo, že jí zkreslují jméno.

Tenisová hráčka Vondroušová překvapivě prohrála s úsměvem. Amerického autora rozčílilo, že jí zkreslují jméno.

Markéta Vondroušová, česká tenistka, nedokázala postoupit do semifinále letošního US Open. Ve čtvrtfinále nestačila na Američanku Madison Keysovou, která ji porazila 6:1, 6:4. Vondroušová si přesto odváží pozitiva z turnaje, jelikož se jednalo o její první čtvrtfinále na US Open.

Vondroušová přiznala, že Keysová hrála skvělý zápas a nedala jí mnoho šancí. Navzdory tomu se česká tenistka snažila bojovat, ale nestačilo to. I přes zklamání byla Vondroušová ráda za celkový výsledek a za to, že se dostala do čtvrtfinále.

V minulosti se Vondroušová na US Open pohybovala v různých fázích turnaje. Vypadla v prvním kole v roce 2017, došla do osmifinále v roce 2018 a v letech 2020 a 2021 byla vyřazena ve druhém kole. Letos se jí podařilo postoupit až do čtvrtfinále.

V zápase proti Keysové měla Vondroušová devět brejkbolů, ale žádný z nich neproměnila. Přestože se snažila najít cestu k úspěchu, Keysová byla prostě příliš dobrá. Vondroušová uznala, že soupeřka odehrála skvělý zápas a měla nebezpečný forhend i bekhend.

Vondroušová přiznala, že ji zaskočil drtivý začátek zápasu, kdy rychle prohrávala 0:5. Nicméně ve druhém setu se jí dařilo lépe a zlepšila svou hru.

Vondroušová se také vyjádřila k problému s výslovností jejího jména, který se opakovaně objevuje u zahraničních komentátorů. Přiznala, že výslovnost není její silnou stránkou, stejně jako forhend při hře. Nicméně se na tom pracuje a doufá, že se to zlepší.

Po turnaji se Vondroušová posune na žebříčku a bude šestou nebo sedmou hráčkou světa, v závislosti na výsledku Karolíny Muchové a Madison Keysové.