Tenista Ymer ukončil kariéru ve věku 24 let po trestu za doping.

Tenista Ymer ukončil kariéru ve věku 24 let po trestu za doping.

Profesionální tenista Elias Ymer oznámil na sociální síti X, že se rozhodl ukončit svou kariéru. Ve svém příspěvku poděkoval za úžasné vzpomínky a popsal svou cestu jako skvělou jízdu. Přeje také všem svým bývalým kolegům mnoho úspěchů.

Ymer, který dosáhl nejlepšího umístění na žebříčku ATP na 50. místě v dubnu letošního roku, byl obviněn ze tří porušení pravidel v průběhu 12 měsíců. Nezávislý tribunál ho loni v červnu osvobodil od obvinění, ale Mezinárodní tenisová federace se proti tomuto verdiktu odvolala k Sportovnímu arbitrážnímu soudu. CAS následně federaci vyhověl a udělil Ymerovi trest na 18 měsíců.

Tento tenista, který vyhrál jeden turnaj ve čtyřhře na ATP Tour, přiznal porušení pravidel v prvních dvou případech v dubnu a srpnu 2021. Ve třetím případě v listopadu však Ymer tvrdí, že došlo k chybě v komunikaci s jeho agentem ohledně rezervace hotelu.

Elias Ymer je švédský profesionální tenista, který se proslavil svými výkony na okruhu ATP. Jeho rozhodnutí ukončit kariéru je pro fanoušky překvapivé, ale každý sportovec má právo na svobodné rozhodnutí o své budoucnosti. Přejme mu tedy hodně štěstí a úspěchů v dalších životních cestách.