Texas ukončil nejdelší čekání na triumf v MLB a poprvé ovládl Světovou sérii.

Texas ukončil nejdelší čekání na triumf v MLB a poprvé ovládl Světovou sérii.

Texas Rangers vyhráli Světovou sérii a stali se tak vítězi Major League Baseball (MLB). Tým dlouho bojoval proti nadhazovači Zaca Gallenovi, který hostům povolil první odpal až v sedmé směně. Nicméně Corey Seager skóroval a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále. V deváté směně hosté přidali dva body a zápas zakončil homerun Marcuse Semiena.

Semien po zápase řekl: „Právě kvůli této chvíli jsem celé ty roky dřel. Gallen byl dneska večer neuvěřitelný, ale i tak jsme se dokázali prosadit. Jakmile se Coreymu podařil odpal, ostatní jako by se probudili. A samozřejmě i náš nadhazovač Nathan Eovaldi byl neskutečný.“

Rangers se po dvou finálových porážkách z let 2010 a 2011 dočkali prvního triumfu ve Světové sérii. V play off vyhráli na hřištích soupeřů rekordních jedenáct zápasů.

Texas ukončil nejdelší čekání na premiérový triumf v historii ligy. Klub vstoupil do MLB v roce 1961 pod názvem Washington Senators a od roku 1972 působí pod novým jménem v Arlingtonu.

Trenér Bruce Bochy dovedl Rangers k titulu hned v první sezoně na lavičce. Osmaedesátiletý kouč Světovou sérii poprvé ovládl před třinácti lety se San Franciscem právě po výhře nad Texasem. Další tituly s Giants přidal v letech 2012 a 2014.