Titanik se potopil v řece Vltavě. Sparta nebyla neporazitelná, chorvatská média sténala.

Titanik se potopil v řece Vltavě. Sparta nebyla neporazitelná, chorvatská média sténala.

Dinamo Zagreb, jeden z nejúspěšnějších chorvatských fotbalových klubů, nedávno zažil velké zklamání. Po nadějném výsledku v prvním utkání proti Spartě Praha, kde Dinamo vyhrálo 3:1, se v odvetě propadlo a prohrálo 4:1. Tímto výsledkem se Dinamo nedostalo do prestižní Ligy mistrů, ale místo toho se bude muset spokojit s účastí v nově vytvořené Evropské konferenční lize.

Chorvatský tisk vyjadřoval své zklamání nad tímto vývojem událostí. Webové stránky Telesportu uvedly, že takový výsledek si nikdo nepředstavoval. Dinamo mělo vedení 3:1, ale to se během 24 minut vytratilo. Deník Večernji list dodal, že Dinamo může najít útěchu v tom, že si na podzim zahraje evropskou soutěž, ale pouze Konferenční ligu.

Podle Jutarniho listu připomínalo Dinamo Titanic a „modrá loď“ se již od začátku potápěla. Dinamo nedokázalo reagovat na sparťanskou agresivitu a bylo poraženo. Podle Sportske novosti je nejlepší zapomenout na toto utkání a soustředit se na zlepšení obrany.

Dinamo má letos špatnou sérii v koncovkách zápasů. Prohrálo úvodní kolo chorvatské ligy s Hajdukem Split 1:2 a také dvojzápas 3. předkola Ligy mistrů s AEK Atény (1:2 doma a 2:2 venku). Proti Spartě inkasovalo čtvrtou branku v závěru utkání. Sportske novosti uvádí, že tyto výsledky jsou pro Dinamo velkým zklamáním.

Dinamo Zagreb v minulosti startovalo ve skupině Ligy mistrů osmkrát, naposledy v minulé sezoně. Nyní se však musí spokojit s účastí v Konferenční lize, což je pro klub a jeho fanoušky velké zklamání.

Celkově lze říci, že Dinamo Zagreb zažilo velké zklamání, když se nedostalo do Ligy mistrů, ale místo toho se bude muset spokojit s účastí v Konferenční lize. Klub se nyní musí zaměřit na zlepšení svých výkonů a doufat, že se mu podaří dosáhnout lepších výsledků v budoucích soutěžích.