Ton tvrdí, že ubylo narážek na jeho tátu. Je to protekční synek? Fanoušci Sparty se smějí.

Ton tvrdí, že ubylo narážek na jeho tátu. Je to protekční synek? Fanoušci Sparty se smějí.

Petr Ton starší odehrál za Spartu nepřetržitých 11 sezon, získal dva mistrovské tituly a s obdivuhodným počtem 252 gólů v základní části je dodnes nejlepším střelcem v historii klubu. Dalších 38 branek přidal v zápasech play off a tři v play out.

Jeho syn debutoval za Spartu letos v lednu jako jednadvacetiletý. A na startu aktuální sezony se chce v ambiciózním týmu usadit nastálo.

„Je to věrná kopie. Sice je tam změna v držení hole, ale jinak mají hodně podobné i bruslení. Mladý Petr se nebojí hrát, to je důležité,“ hodnotil v České televizi expert Milan Antoš.

Starší Ton držel hůl na pravou stranu, mladší na levou. V zápase s Plzní skóroval z bekhendové dorážky a střelou na první tyčku, kterou zaskočil brankáře Nicka Malíka, pečetil výhru 5:0.

„Takový zápas jsme potřebovali jako sůl. Vítězství 5:0 nám pomůže na psychiku. I herní projev byl skvělý, musíme v tom pokračovat,“ podotkl Ton mladší v rozhovoru pro klubový web.

Po úvodní výhře 3:0 proti Třinci sparťané překvapivě prohráli v Kladně a v neděli doma s Karlovými Vary 1:2. Debaty o možné přicházející krizi v Plzni zažehnali, byť v dalších dnech je čeká ještě pět zápasů venku.

Spartě chybí v rozjezdu sezony zdravotně indisponovaní útočníci Michal Řepík a Vladimír Sobotka, mimo jsou také brankář Jakub Kovář a obránci Vojtěch Mozík, David Němeček a Ondřej Mikliš.

Šanci proto dostali hráči pohybující se jindy až za hranou sestavy. Ton mladší odehrál většinu minulé sezony v prvoligových Litoměřicích, za Spartu tehdy stihl tři zápasy s jedním gólem.

„Chci makat a vybojovat si místo, abych se v mužstvu udržel nastálo,“ prohlásil rodák z Kladna, který v mládeži strávil jeden rok ve švédském Lidingö. Tam ho vedl současný sparťanský asistent Otakar Vejvoda.

Pochopitelně dnes a denně je Ton porovnáván se slavným otcem. „Ale narážek na tátu už ubylo. Nějaké zápasy jsem tady odehrál, takže jsem součástí týmu a tolik jich není,“ poznamenal.

Otcovo číslo 87 nebral, na zádech nosí osmnáctku.

Ton starší působil v minulých letech ve sportovním úseku vedení Sparty, nyní pracuje v klubu na pozici výkonného manažera. Občasné poznámky zvenčí o protekci jeho syn úterním výkonem dokonale odrazil.

„Četl jsem komentář, kde dotyčný psal, že Ton je protekční synek. Tak dneska zapsal 2+1,“ komentoval na sociální síti X pobaveně jeden ze sparťanských fanoušků.

„Protekční synek, který si ale místo ve Spartě musel vybojovat dobrými výkony v Litoměřicích,“ doplnila trefně další uživatelka. V první lize nasbíral Ton mladší v součtu s play off už přes stovku zápasů.

Už zítra může přidat devátý extraligový start v Českých Budějovicích. Hned v neděli potom čeká na Spartu megašlágr na ledě Pardubic.

Petr Ton starší je legendou hokejového klubu HC Sparta Praha. Za tým odehrál 11 sezon, získal dva mistrovské tituly a je dodnes nejlepším střelcem v historii klubu s 252 góly v základní části. Jeho syn, mladší Petr, debutoval za Spartu letos v lednu a chce se v týmu usadit nastálo.

Mladší Ton se již projevil jako talentovaný hráč, který se nebojí hrát a dokáže skórovat. S podobným stylem hry jako jeho otec, mladý Petr se snaží prosadit v týmu a ukázat své schopnosti.

Sparta začala sezónu s výhrou 3:0, ale následně prohrála v Kladně a doma s Karlovými Vary. Chybí jí několik zraněných hráčů, což dává šanci hráčům, kteří se jindy pohybují za hranou sestavy. Mladší Ton strávil minulou sezónu v Litoměřicích a nyní se snaží prosadit v prvním týmu Spartu.

Porovnání s otcem je pro mladšího Tona běžné, ale snaží se ukázat, že si místo ve Spartě zaslouží svými výkony na ledě. Otec Petr Ton nyní pracuje v klubu na pozici výkonného manažera a občasné poznámky o protekci jeho syna odrazuje jeho výkonnost na ledě.

Fanoušci Sparty se smějí narážkám na protekční syna a podporují mladšího Tona za jeho výkony na ledě. Mladý Petr má před sebou ještě mnoho zápasů a příležitostí ukázat svůj talent a bojovnost. Sledujeme, jak se bude vyvíjet jeho kariéra v týmu HC Sparta Praha.