Ton zaplatil poplatek do pokladny za Spartu, přiznal junior a táta mu ho uhradil.

Ton zaplatil poplatek do pokladny za Spartu, přiznal junior a táta mu ho uhradil.

Ton mladší, syn bývalého hokejového hráče Tona staršího, nedávno zažil nezapomenutelný okamžik ve své sportovní kariéře. V utkání, které jeho tým Sparta vyhrála 5:1, dal svůj první gól před plnou O2 arenou. Byl velmi rád, že se mu to povedlo a doufá, že se jeho otec za něj nebude stydět.

Ton mladší popsal, jak dostal puk do jízdy a rozhodl se ho poslat mezi betony brankáře soupeře. Počkal si, až brankář roztáhne nohy a poté zakončil přesně. Byl velmi spokojený s tímto zakončením a doufá, že jeho otec bude také spokojený.

Ton starší označil debut svého syna v týmu za nejlepší okamžik svého sportovního života. Je šťastný, že jeho syn pokračuje v jeho stopách a prožívá to samé, co on kdysi zažíval na Spartě. Ton mladší uvedl, že jeho otec mu gratuloval ke gólu, ale rozeberou si to doma.

Výhodou otcova působení v klubu je, že Ton mladší pravděpodobně nebude muset platit do týmové pokladny. Otec totiž do klubu již něco přispěl. Ton mladší nastoupil do utkání bez jmenovky na dresu a doufá, že se udrží v sestavě. To ale záleží na trenérech, jak budou sestavu skládat.

Ton mladší dostal šanci hrát díky zdravotním problémům několika hráčů ze základního kádru. V aktuální sezóně působí v prvoligových Litoměřicích, které jsou partnerským klubem Sparty. Jednou však odehrál zápas i za Rytíře. Spartu trápila velká marodka a tak se mu naskytla tato možnost. Děkuje Kladnu, že mu dovolilo nastoupit za Spartu.

Ton starší byl elitním střelcem a získal s Spartou titul v letech 2006 a 2007. Prosadil se také v zahraničí. Jeho syn je od začátku své hokejové kariéry zvyklý na pomoc svého otce. Neberu to jako tlak, ale spíše jako motivaci pokračovat v tom, co jeho otec dokázal.