Tottenham utrpěl druhou porážku za sebou po neúspěchu v nastaveném čase. Arsenal je již druhý.

Tottenham utrpěl druhou porážku za sebou po neúspěchu v nastaveném čase. Arsenal je již druhý.

Hrdinou nedělního zápasu ve Wolverhamptonu se stal fotbalista Pablo Sarabia. Španělský záložník přišel na hřiště až v 87. minutě a v úvodu nastavení času vyrovnal skóre. V 97. minutě pak asistoval na vítězný gól Maria Leminovi. Díky této výhře se Wolverhampton posunul na 11. místo neúplné tabulky.

Tottenham, který v minulém kole utrpěl doma porážku 1:4 od Chelsea, měl možnost vrátit se minimálně do neděle na čelo tabulky, ale nakonec prohrál. Hosté museli bojovat bez Romera a Udogieho, kteří byli v předchozím zápase vyloučeni. Navíc se do konce roku neobjeví ani Maddison a Van de Ven, kteří se zranili v londýnském derby.

Tottenham sice šel do vedení už ve třetí minutě díky Johnsonovi, který se poprvé od letního přestupu z Nottinghamu prosadil, ale dlouho náskok neudržel. Arsenal doma potvrdil roli favorita a porazil Burnley 3:1. Skóre otevřel Trossard v nastavení prvního poločasu, Belgičan pak asistoval na gól Saliby a třetí branku vstřelil Zinčenko.

Díky této výhře se Arsenal bodově dotáhl na první Manchester City, který však ještě hraje nedělní zápas na hřišti Chelsea. Burnley utrpělo pátou porážku v řadě a momentálně se nachází na předposledním místě tabulky.

Manchester United porazil Luton 1:0 gólem Lindelöfa z 59. minuty. „Červení ďáblové“ vyhráli podruhé za sebou a momentálně jsou na šestém místě tabulky. Luton neprohrál už několik zápasů a momentálně se nachází na sedmnáctém místě.

V neděli se ještě odehraje zápas mezi Bournemouthem a Newcastle. Tabulka po 12. kole vypadá následovně:

1. Manchester City – 27 bodů

2. Arsenal – 27 bodů

3. Tottenham – 26 bodů

4. Liverpool – 24 body

5. Aston Villa – 22 body

6. Manchester United – 21 bodů

7. Newcastle – 20 bodů

8. Brighton – 18 bodů

9. Brentford – 16 bodů

10. Chelsea – 15 bodů

11. Wolverhampton – 15 bodů

12. Crystal Palace – 15 bodů

13. West Ham – 14 bodů

14. Everton – 14 bodů

15. Nottingham – 13 bodů

16. Fulham – 12 bodů

17. Luton – 6 bodů

18. Bournemouth – 6 bodů

19. Burnley – 4 body

20. Sheffield United – 4 body