Tragická událost na MS v cyklistice: Mladý talent zemřel po srážce s autem během tréninku

Tragická událost na MS v cyklistice: Mladý talent zemřel po srážce s autem během tréninku

Magnus White, slibná hvězda terénní cyklistiky, tragicky zahynul v sobotu při dopravní nehodě. Tento nadějný cyklista se v juniorské kategorii zúčastnil dvou posledních světových šampionátů v cyklokrosu a letos si vybojoval místo v týmu bikerů na mistrovství světa. Jeho smrt zanechala ve světě cyklistiky velkou prázdnotu.

Nehoda se stala krátce po poledni, když 23letá řidička Toyota Matrix narazila do Magnuse zezadu na silnici. Podle coloradské policie nebyla příčinou nehody ani alkohol, ani nepovolená rychlost. Přesné okolnosti nehody jsou stále vyšetřovány.

Magnus White byl talentovaným cyklistou, který se pohyboval v různých disciplínách. Před dvěma lety vyhrál americké mistrovství v cyklokrosu mezi juniory a stal se členem cyklistické reprezentace. Tento úspěch pro něj znamenal otevření dveří k závodění v Evropě, což byl jeho velký sen.

V době nehody se Magnus připravoval na juniorské mistrovství světa na horských kolech, které se konalo ve skotském Glasgow. Byl na jedné ze svých posledních tréninkových jízd a doufal, že si přiveze z mistrovství dobré výsledky.

Smrt Magnuse Whiteho je velkou ztrátou pro svět cyklistiky. Jeho talent a naděje na úspěch byly obrovské. Jeho rodině, přátelům a cyklistické komunitě patří naše upřímné soustrasti.