Trenér české házenkářské reprezentace se ocitl v kontroverzním závěru polského utkání.

Trenér české házenkářské reprezentace se ocitl v kontroverzním závěru polského utkání.

V nedělním duelu mezi polskými velkokluby byl například Jorge Maqueda z týmu Kielce vyloučen ze zápasu za to, že třikrát kousl soupeře.

Vyhecovaná atmosféra vyvrcholila po závěrečném hvizdu, kdy se dostali do sporu oba trenéři, přičemž záběry z jejich hádky se virálně rozšířily na sociálních sítích.

Vypjaté momenty zápasu:

Trenér Plocku Sabaté na následné tiskové konferenci obvinil Dujshebaeva, že na něj plivl.

„Stalo se to před delegátem zápasu. To je nepřijatelné. Nebylo to poprvé a nemůžu to akceptovat,“ uvedl trenér české mužské reprezentace.

„Superliga před tím zavírá oči a to je špatně. Tohle musí skončit. Jednoho dne se něco stane a bude z toho velký problém,“ avizoval.

Zástupci klubu Kielce si zase v tiskovém prohlášení stěžovali na chování Sabatého. „Talant Dujshebaev nám řekl, že Sabaté směrem k němu použil rasistický výraz ‚zas…ej Číňane‘,“ uvedl klub, jehož trenér je kyrgyzského původu.

„Fanoušci Plocku opakovaně napadali hráče Kielců. I rasisticky, na což si stěžoval Dylan Nahi. Jako klub chceme prohlásit, že takové rasistické a etnické chování a ataky jsou nepřijatelné. Sport má spojovat, ne zvětšovat rozdíly,“ dodali vítězové Ligy mistrů z roku 2016.

Oba kluby také vyzvaly ligové orgány, aby události vyšetřily. Kielce vedou tabulku před Plockem o tři body, Wisla má ale dva zápasy k dobru.

V nedělním duelu mezi polskými velkokluby došlo k skandálnímu incidentu, který zaujal veřejnost po celém světě. Jorge Maqueda z týmu Kielce byl vyloučen ze zápasu za to, že třikrát kousl soupeře. Vyhecovaná atmosféra na hřišti dosáhla vrcholu po závěrečném hvizdu, kdy se do sporu dostali oba trenéři, jejichž hádka se stala virální na sociálních sítích.

Trenér Plocku, Sabaté, na následné tiskové konferenci obvinil Dujshebaeva, že na něj plivl. „Stalo se to před delegátem zápasu. To je nepřijatelné. Nebylo to poprvé a nemůžu to akceptovat,“ uvedl trenér české mužské reprezentace. Kritizoval také uzavírání očí ligy před takovými incidenty a varoval, že jednoho dne může dojít k velkému problému.

Zástupci klubu Kielce naopak ve svém tiskovém prohlášení kritizovali chování Sabatého. Tvrdili, že Dujshebaev jim řekl, že Sabaté použil rasistický výraz směrem k němu. Klub také upozornil na opakované útoky fanoušků Plocku na hráče Kielce, včetně rasistických projevů vůči hráči Dylanu Nahi. Oba kluby vyzvaly ligové orgány k důkladnému vyšetření událostí.

Kielce momentálně vedou tabulku před Plockem o tři body, ale Wisla má ještě dva zápasy k dobru. Incident ukázal, že sport by měl spojovat lidi a ne zvětšovat rozdíly mezi nimi. Doufejme, že podobné situace se v budoucnu neopakují a že se sportovní prostředí stane místem fair play a respektu mezi všemi účastníky.