Trenér Látal byl odvolán z fotbalového Jablonce

Trenér Látal byl odvolán z fotbalového Jablonce

„Složení nového realizačního týmu bude oznámeno v nejbližších dnech,“ řekl mluvčí klubu Martin Bergman.

Látal vydržel na jablonecké lavičce jednu sezonu. Čtyřiapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996 se loni v létě vrátil do české ligy po konci angažmá v polském týmu Termalica Nieciecza a na Střelnici podepsal dvouletou smlouvu, kterou ale nenaplní.

V základní části ligy obsadili jeho svěřenci dvanácté místo a museli se spokojit s účastí ve skupině o záchranu, kterou nakonec opanovali.

V minulosti Látal trénoval i Baník Ostrava, Sigmu Olomouc, MFK Košice, Piast Gliwice, běloruský Brest či Trnavu. Jako hráč zvítězil v roce 1997 se Schalke 04 v Poháru UEFA. Oblékal také dres rodné Olomouce, Dukly Praha a Ostravy.

Fotbalový klub FK Jablonec nedávno oznámil odvolání hlavního trenéra Petra Látala. Tato změna přichází po jedné sezoně, kterou Láta strávil na lavičce jabloneckého týmu.

Padesátiletý Lála, který je také vicemistrem Evropy z roku 1996, se vrátil do české ligy loni v létě po svém působení v polském týmu Termalica Nieciecza. Podepsal dvouletou smlouvu s Jabloncem, kterou ale nedokončí.

V minulé sezóně skončil Jablonec na dvanáctém místě v základní části ligy a musel se tak zapojit do skupiny o záchranu. Nakonec se jim podařilo udržet se v nejvyšší soutěži.

Lála má za sebou bohatou trenérskou kariéru, kdy trénoval týmy jako Baník Ostrava, Sigma Olomouc, MFK Košice, Piast Gliwice, běloruský Brest a Trnava. Jako hráč získal v roce 1997 s týmem Schalke 04 Pohár UEFA a hrál také za týmy Olomouce, Dukly Praha a Ostravy.

Klub plánuje brzy oznámit složení nového realizačního týmu. Stay tuned for more updates!