Trenér opustil Číňanku a přešel k Ósakaové, což způsobilo zranění jak mě, tak i mé rodiny.

Trenér opustil Číňanku a přešel k Ósakaové, což způsobilo zranění jak mě, tak i mé rodiny.

Naomi Ósakaová je jednou z nejlepších tenistek světa a její úspěchy jsou již dobře známé. Nedávno si připsala další významný úspěch, když vyhrála zlatou medaili na Asijských hrách. Přestože se zdálo, že je v dobré formě a na vzestupu, nedávno přišla o svého trenéra.

Jejím bývalým trenérem byl Wim Fissette, který má bohaté zkušenosti s trénováním špice tenisu. Vedl například Kim Clijstersovou, Viktorii Azarenkovou a Angelique Kerberovou. S Naomi Ósakaovou spolupracoval již důře. Nicméně, Fissette se rozhodl ukončit spolupráci s japonskou tenistkou a vrátít se ke svému bývalému svěřenci.

Toto rozhodnutí přišlo v době, kdy se Ósakaová chystala na tenisový turnaj Asijských her. Fissette vypověděl smlouvu jen pár dní před odletem do Číny, kde se turnaj konal. Tato situace způsobila zklamání a rozhořčení u Ósakaové i její rodiny.

Belgický kouč se k ukončení spolupráce nevyjádřil, ale ve své prohlášení na adresu Ósakaové uvedl, že bylo pro něj privilegiem trénovat ji od roku 2019 a vidět, jak se stala šampionkou a inspirací pro novou generaci tenistů.

Po ukončení spolupráce s Fissettem se Ósakaová přípravila na turnaje s pomocí svého otce. Poté, co otěhotněla a porodila holčičku v červenci tohoto roku, plánuje se vrátit na tenisové kurty po mateřské pauze. Zdá se, že Fissette bude i nadále součástí jejího tímu.

Naomi Ósakaová je jednou z nejtalentovanějších tenistek současnosti a její další kroky v kariéře budou zajímavé sledovat. Doufejme, že se jí podaří najít nového trenéra, který jí bude podporovat a pomáhat jí dosáhnout dalších úspěchů.