Trenér předvádí kouzla, prezident země vyslovuje gratulace. Albánci slaví své fotbalové hrdiny.

Trenér předvádí kouzla, prezident země vyslovuje gratulace. Albánci slaví své fotbalové hrdiny.

Albánie je na dobré cestě k postupu na mistrovství Evropy ve fotbale. Po vítězství nad Českou republikou se albánský národní tým dostal na první místo ve skupině E. V přímém souboji o první místo ve skupině se Albánci dokázali prosadit a zvítězit 3:0.

Albánie se tak dostala do vedení už v deváté minutě, kdy Jasir Asani skóroval. Ve druhé půli pak dvakrát skóroval Taulant Seferi, a to dokonce v přesilovce poté, co byl na konci první půle vyloučen český hráč Mojmír Chytil.

Albánie je momentálně na prvním místě tabulky před Polskem a Českem. K postupu jim stačí získat ještě dva body ze zbývajících zápasů proti Faerským ostrovům a Moldavsku.

Albánie se tak blíží splnění evropského snu. Trenér Sylvinho je oceněn za svou práci s týmem a za to, že vyhrává jeden zápas za druhým.

Albánie se v historii zúčastnila pouze jednoho velkého turnaje, a to mistrovství Evropy v roce 2016. Bohužel se jim nepodařilo postoupit ze skupiny.

Albánci jsou tak plni naděje a očekávání, že se jim podaří postoupit na letošním mistrovství Evropy a ukázat svou sílu i na mezinárodní scéně.