Trénink Vondroušové v New Yorku: Česká šampionka se přizpůsobuje neobvyklému zájmu

Trénink Vondroušové v New Yorku: Česká šampionka se přizpůsobuje neobvyklému zájmu

Sokolovská tenistka Markéta Vondroušová se po výhře na Wimbledonu nebojí, že by přišla na okruhu hluché období. Naopak, od té doby vyhrála dalších pět zápasů a prohrála jen s hráčkami první desítky. Dokázala si udržet formu i na betonu, kde se připravovala na US Open.

V New Yorku se Vondroušová dostala na velké dvorce a kurty byly plné fanoušků. I přes slavné soupeřky, jako je Belinda Bencicová nebo Uns Džabúrová, si užívala pozornost a zájem fanoušků. Přiznala však, že si občas říká, jestli to není už moc.

Po výhře na Wimbledonu se také změnil život české tenistky. Má více mediálních povinností a očekávání jsou vyšší. Navíc už není tenistkou bez smlouvy na oblečení, jelikož podepsala kontrakt se švédskou značkou J. Lindeberg. Těší se, až si jejich oblečení vezme na kurt.

V New Yorku si Vondroušová splnila poslední úkol spojený s wimbledonským triumfem – nechala si udělat společné tetování s trenérem Janem Hernychem. Na jejich tělech je vyryto datum finále Wimbledonu.

Na US Open začne Vondroušová postupně. Na úvod se utká s korejskou tenistkou Han Na-le, která je momentálně 241. hráčkou světa.