Třináct českých hráčů bylo draftováno kluby NHL, tři z nich, včetně Jiříčka, podepsali smlouvu s týmem St. Louis.

Třináct českých hráčů bylo draftováno kluby NHL, tři z nich, včetně Jiříčka, podepsali smlouvu s týmem St. Louis.

Poté, co si v pátek jako celkově 16. hráče vybralo St. Louis plzeňského obránce Adama Jiříčka, získaly dnes v dalších šesti kolech dvanáct jeho krajanů.

Nejdříve uspěl obránce Dominik Badinka, jehož si na začátku 2. kola vybrala jako celkově 34. hráče Carolina.

Osmnáctiletý odchovanec Chomutova doposud Česko reprezentoval z větších akcí pouze na Hlinka Gretzky Cupu, od roku 2022 působí v severní Evropě.

Nejprve v Jokeritu Helsinky a poslední sezonu v Malmö, za které nastoupil i v nejvyšší švédské seniorské soutěži.

Práva na tři české hráče získalo St. Louis, jehož zástupci si ve 3. kole vybrali útočníky Ondřeje Kose a Adama Bechera.

Tým Blues získal ve 2. kole jako celkově 56. hráče i obránce Lukase Fischera, syna českého vítěze Stanleyova poháru a mistra světa z roku 2005 Jiřího Fischera.

Sedmnáctiletý bek má české i americké občanství, reprezentovat však momentálně může jen USA.

Další krok k prosazení se v NHL udělali i Adam Jecho, Jakub Milota, Miroslav Holinka, Aleš Čech, Maxmilian Curran, Vojtěch Hradec, Matyáš Melovský, Petr Sikora a Jakub Fibigr. Trochu nečekaně na draftu zaznělo jméno dvacetiletého Čecha, jehož se rozhodl draftoval Utah.

Oproti predikcím naopak nedošlo na libereckého obránce Tomáše Galvase nebo brankáře Lukáše Matěchu.

Česká hokejová mládež má opět důvod k radosti, jelikož třináct českých hráčů bylo draftováno do NHL. Tři z nich, včetně obránce Adama Jiříčka, si vybralo St. Louis. Tým Blues tak získal zajímavé talenty pro budoucnost.

Jedním z úspěšných draftovaných hráčů je obránce Dominik Badinka, kterého si jako 34. hráče vybrala Carolina. Osmnáctiletý odchovanec Chomutova má za sebou úspěšné působení v severní Evropě, kde hrál za týmy Jokerit Helsinky a Malmö.

St. Louis získal práva na další tři české hráče – Ondřeje Kose, Adama Bechera a Lukase Fischera. Fischer, syn bývalého českého hokejového šampiona Jiřího Fischera, má české i americké občanství, ale momentálně reprezentuje USA.

Další nadějní čeští hráči, kteří byli draftováni, jsou Adam Jecho, Jakub Milota, Miroslav Holinka, Aleš Čech, Maxmilian Curran, Vojtěch Hradec, Matyáš Melovský, Petr Sikora a Jakub Fibigr. Nečekaně byl draftován i dvacetiletý Čech týmem Utah.

Naopak se nepodařilo draftovat libereckého obránce Tomáše Galvase ani brankáře Lukáše Matěje. Nicméně český hokej má stále spoustu talentovaných hráčů a doufejme, že se brzy prosadí i v nejprestižnější lize světa – NHL.