Třinec porazil finalistu švýcarské ligy v Lize mistrů.

Třinec porazil finalistu švýcarské ligy v Lize mistrů.

Výraznou zásluhu na úspěchu Ocelářů měl brankář Marek Mazanec, který si připsal 38 úspěšných zákroků.

Poražený finalista uplynulé sezony švýcarské ligy byl po většinu utkání výrazně aktivnější a ústřední postavou Slezanů byl Mazanec. Zatímco jeho protějšek Pasche čelil jen minimálnímu počtu nebezpečných situací, český gólman se musel činit.

Čisté konto dokázal udržet až do závěru druhé třetiny. Mazanec svůj tým podržel v několika oslabeních, při střele českého obránce Skleničky ve službách Lausanne mu pomohla tyč, při druhém Adámkově vyloučení již ale kapituloval. Suomela připravil ideální přihrávkou gól pro Rochetta.

Do závěrečné dvacetiminutovky ale Oceláři vstoupili s výrazně ofenzivnější hrou a již po 116 sekundách se jim podařilo vyrovnat, když se po rychlém protiútoku prosadil Hudáček. Následně mohli skórovat Roman nebo Sikora, po osmi minutách převzali aktivitu opět Švýcaři a práci měl Mazanec.

Jedinečnou šanci rozhodnout dostal Třinec v 60. minutě, kdy byl vyloučený Tim Bozon. V základní hrací době se ještě Lausanne ubránilo, v prodloužení ale při hře čtyři na tři rozhodl Kurovský, který tečoval Daňovu střelu.

Další utkání v Lize mistrů čeká Oceláře v neděli, kdy se představí na ledě francouzského Rouenu.

Hokejová Liga mistrů:

HC Lausanne – HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Rochette (Suomela) – 42. Hudáček (Daňo, P. Vrána), 61. Kurovský (Daňo). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hürlimann – Stalder, Duc (všichni Švýc.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4071.

Sestava Třince: Mazanec – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin, Jank – Hudáček, Sikora, Daňo – Kurovský, P. Vrána, M. Roman – Walega, Addamo, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Hokejový tým HC Oceláři Třinec nedávno zaznamenal vítězství nad finalistou švýcarské ligy HC Lausanne ve druhém kole Ligy mistrů. Tým z Třince se prezentoval skvělou hrou a vynikajícím výkonem brankáře Marka Mazance, který si připsal 38 úspěšných zákroků.

V průběhu zápasu byl tým HC Lausanne aktivnější, ale Marek Mazanec dokázal udržet čisté konto až do závěru druhé třetiny. Poté, co Lausanne skórovalo, dokázali Oceláři vyrovnat díky gólu Hudáčka. V prodloužení pak rozhodl o vítězství Kurovský.

Další utkání v Lize mistrů čeká tým HC Oceláři Třinec v neděli, kdy se utkají s francouzským Rouenem. Výsledek zápasu s HC Lausanne byl 1:2 pro tým HC Oceláři Třinec po prodloužení.

Sestava HC Oceláři Třinec v zápase proti HC Lausanne zahrnovala hráče jako Adámek, Smith, Kundrátek, Hudáček, Sikora, Daňo, Kurovský, Vrána a další pod vedením trenéra Motáka.

Tým HC Oceláři Třinec tak ukázal svou sílu a bojovnost v mezinárodní soutěži a fanoušci se mohou těšit na další vzrušující zápasy.