Triumfující Švýcar oslavil vítězství historickým skokem, přestože se původně chystal na hotel.

Triumfující Švýcar oslavil vítězství historickým skokem, přestože se původně chystal na hotel.

Marco Odermatt z Švýcarska si zajistil vedení v celkovém pořadí Světového poháru ve sjezdovém lyžování po skončení 24. závodu sezony. Odermatt má na svém kontě 1406 bodů, což je téměř dvojnásobek bodového zisku druhého Francouze Matthieu Sarrazina (684 bodů). Třetí místo patří Rakušanovi Manuelu Fellerovi s 609 body.

Olympijský vítěz a mistr světa z týmových závodů Clément Noël z Francie se umístil na třetím místě ve slalomu v Chamonix. Vítězem se stal Daniel Yule ze Švýcarska, který proklouzl do druhého kola jako poslední s odstupem 1,93 sekundy na Noëla. Yule zajel nejrychlejší čas ve druhém kole o 64 setin a získal tak své sedmé vítězství v kariéře a první v této sezóně.

Yulemu se nejvíce přiblížil jeho krajan Loic Meillard, který skončil druhý se ztrátou 16 setin. Tímto výsledkem si Švýcaři zajistili první švýcarský double v mužském slalomu od roku 1978 a druhý v historii. Na třetím místě se umístil Noël se ztrátou 18 setin.

Yule uvedl, že je naprosto neuvěřitelné, jak dobře se mu dařilo na trati. Přiznal, že po první jízdě si už balil věci a myslel na odjezd do hotelu, ale nakonec se rozhodl sledovat závod až do konce. Závod v Chamonix je pro něj prakticky domácí, protože žije nedaleko na švýcarské straně Mont Blancu.

Čtvrté místo ve slalomu si zajistil Rakušan Manuel Feller, který si tímto výsledkem pojistil vedení v hodnocení disciplíny. Jeho největší rival Linus Strasser z Německa, který vyhrál předchozí slalomy v Kitzbühelu a Schladmingu, skončil až na čtrnáctém místě a ztrácí 164 bodů.

Závod ve sjezdovém lyžování v Chamonix se jel jako jediný z původně plánované trojice závodů Světového poháru. Oba sjezdy byly zrušeny kvůli vysokým teplotám. Chamonix je tradiční středisko, které před 100 lety hostilo první zimní olympijské hry.