Turgis vyhrál šotolinovou etapu Tour de France po spurtu uprchlíků.

Turgis vyhrál šotolinovou etapu Tour de France po spurtu uprchlíků.

Žlutý dres lídra uhájil Tadej Pogačar. Slovinský favorit dojel do cíle 199 km dlouhého okruhu se startem i cílem v Troyes ve skupině se všemi favority s odstupem jedné minuty 46 sekund za vítězem. Průběžné pořadí dál vede o 33 sekund před Remcem Evenepoelem, obhájce titulu z posledních dvou ročníků Jonas Vingegaard ztrácí 1:15.

Třicetiletý Turgis strávil s uprchlíky v úniku takřka celý den. Necelý kilometr před cílem dojeli Belgičana Jaspera Stuyvena, který se ve skupině pokusil o útok 12 km před cílem těsně před posledním ze 14 šotolinových úseků o celkové délce 32,2 km. Ve sprintu měl Turgis nejvíce sil a vybojoval pro domácí Francii třetí etapové vítězství v 111. ročníku Tour.

Před startem dnešní etapy si peloton připomněl norského cyklistu Andrého Dregeho, který v sobotu přišel o život po pádu ve sjezdu v závodě Kolem Rakouska. V pondělí je na Tour na programu první volný den.

Cyklistický závod Tour de France – 9. etapa: Troyes – Troyes (199 km):

1. Turgis (Fr./TotalEnergies) 4:19:43, 2. Pidcock (Brit./Ineos Grenadiers), 3. Gee (Kan./Israel-Premier Tech), 4. Aranburu (Šp./Movistar), 5. Healy (Ir./EF Education-EasyPost), 6. Lucenko (Kaz./Astana-Qazaqstan Team) všichni stejný čas, …139. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -11:42.

Průběžné pořadí: 1. Pogačar (Slovin./UAE Team Emirates) 35:42:42, 2. Evenepoel (Belg./Soudal- Quick Step) -33, 3. Vingegaard (Dán./Visma-Lease a Bike) -1:15, 4. Roglič (Slovin./Red Bull-Bora-hansgrohe) -1:36, 5. Ayuso (Šp./UAE Team Emirates) -2:16, 6. Almeida (Portug./UAE Team Emirates) -2:17, …123. Hirt -1:24:25.

Šotolinovou etapu Tour de France vyhrál po spurtu uprchlíků Turgis

Ve 111. ročníku Tour de France se konala šotolinová etapa, kterou vyhrál francouzský cyklista Turgis. Třicetiletý Turgis strávil s uprchlíky v úniku téměř celý den a nakonec se mu podařilo zvítězit ve sprintu. Tadej Pogačar uhájil svůj žlutý dres lídra a dojel do cíle ve skupině se všemi favority s odstupem jedné minuty a 46 sekund za vítězem.

Celkové pořadí vede Pogačar o 33 sekund před Remcem Evenepoelem a obhájcem titulu z posledních dvou ročníků Jonasem Vingegaardem, který ztrácí 1:15. Před startem dnešní etapy si peloton připomněl norského cyklistu Andrého Dregeho, který v sobotu přišel o život po pádu ve sjezdu v závodě Kolem Rakouska.

V samotné etapě do cíle ve městě Troyes dojel Turgis první, následován Pidcockem, Geem, Aranburuem, Healym a Lucenkem. Všechny tyto cyklisty dojely ve stejném čase. Celkové pořadí Tour de France po této etapě vede Pogačar, následovaný Evenepoelem, Vingegaardem, Rogličem, Ayusem a Almeidou.

Následující den je na programu první volný den Tour de France, kdy si cyklisté mohou odpočinout a nabrat síly pro další etapy. Celkové vítězství je stále otevřené a může se stát cokoliv. Sledujte další dění na Tour de France a držte palce svým oblíbeným cyklistům!