Turnaj mistryň se koná na louce bez stadionu, což vyvolává smích a nechává Muchovou kroutit hlavou.

Turnaj mistryň se koná na louce bez stadionu, což vyvolává smích a nechává Muchovou kroutit hlavou.

Turnaj mistryň se letos koná v mexickém Cancúnu, což bylo pro mnohé překvapení. Původně se mluvilo o tom, že se turnaj uskuteční v Rijádu nebo v Ostravě. Nicméně organizátoři přišli s nečekanou zprávou, že vyhrál Cancún.

Tato volba je překvapivá i z toho důvodu, že Cancún nemá tenisové zázemí ani pořádný stadion. Organizátoři však slíbili, že jsou schopni za 30 dní udělat zázrak a postavit tenisový stánek. Krátce poté se objevily první snímky na sociálních sítích, které ukazovaly montované tribuny na zelené louce mezi palmami.

Karolína Muchová, česká tenisová hvězda, se k tomu vyjádřila s úsměvem. Uvedla, že je to opravdu neobvyklé pro Turnaj mistryň, ale doufá, že organizátoři svůj slib splní. Mexičané však mají s podobnými situacemi již zkušenosti, protože před dvěma lety dokázali postavit stadion na venkovním asfaltovém povrchu v Guadalajaře během osmi týdnů.

Karolína Muchová také vyjádřila zklamání, že turnaj nemohl proběhnout v Ostravě nebo v Praze. Nicméně si uvědomuje, že Cancún je především dovolenkový ráj u moře a tenis s tím moc nesouvisí. Pro hráčky bude také problém, pokud se dostanou až do finálových zápasů, protože budou muset rychle přesunout do španělské Sevilly, kde se bude konat finále Billie Jean King Cupu.

Turnaj mistryň v Cancúnu začíná v neděli 29. října a končí v neděli 5. listopadu. Český tenis bude mít ve dvouhře kromě Karolíny Muchové také Markétu Vondroušovou. V soutěži čtyřhry se zase představí Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.