Tým Evropy zvítězil v Laver Cupu popáté po dramatickém finále v Berlíně.

Tým Evropy zvítězil v Laver Cupu popáté po dramatickém finále v Berlíně.

Tým Evropy po sobotě prohrával 4:8, ale Alcaraz s Casperem Ruudem z Norska díky výhře 6:2 a 7:6 nad americkou dvojici Ben Shelton, Frances Tiafoe snížili na 7:8. Shelton však poté nečekaně porazil 6:7, 7:5 a 10:7 Rusa Daniila Medveděva.

Vítězství týmu světa mohl poté zajistit Tiafoe, ale dobře rozehraný zápas s Alexanderem Zverevem nedotáhl. Američan sice po zisku prvního setu ve druhé sadě vedl 4:2, ale nakonec s domácím tenistou prohrál 7:6, 5:7 a 5:10.

Alcaraz nedal v prvním setu Fritzovi šanci. Ve druhém letošní vítěz Roland Garros a Wimbledonu vedl 4:2, ale nakonec rozhodl až brejkem za stavu 5:5. Zařídil tak vítěznou rozlučku kapitánovi Björnu Borgovi, jehož od příštího roku nahradí Yannick Noah. Výběr světa místo Johna McEnroea povede Andre Agassi.

Exhibiční tenisový turnaj týmů Laver Cup v Berlíně:

Výběr Evropy – Výběr světa 13:11

Alcaraz, Ruud – Shelton, Tiafoe 6:2, 7:6 (8:6), Medveděv – Shelton 7:6 (8:6), 5:7, 7:10, Zverev – Tiafoe 6:7 (5:7), 7:5, 10:5, Alcaraz – Fritz 6:2, 7:5.

Laver Cup vyhrál popáté tým Evropy. V Berlíně rozhodla až poslední dvouhra

Tým Evropy dokázal ve velkém stylu otočit nepříznivý stav a zvítězit nad týmem světa v prestižním tenisovém exhibičním turnaji Laver Cup. Po sobotě prohrávali Evropané 4:8, ale díky výhře mladého talentu Alcaraze s Ruudem z Norska dokázali snížit na 7:8. Nakonec rozhodla až poslední dvouhra, ve které se střetli Fritz a Alcaraz.

Alcaraz nedal v prvním setu Fritzovi šanci a suverénně ho porazil 6:2. Ve druhém setu Fritz sice dokázal vést 4:2, ale Alcaraz se nevzdal a dokázal zápas otočit ve svůj prospěch. Výhra v této dvouhře zajistila týmu Evropy celkové vítězství v Laver Cupu.

Vítězství týmu světa mohl zajistit Tiafoe, ale dobře rozehraný zápas s Zverevem nedotáhl do vítězného konce. Zverev dokázal zvrátit nepříznivý stav a zvítězil nad Tiafoem 7:6, 5:7 a 5:10.

Laver Cup je exhibiční tenisový turnaj, který se koná každoročně mezi týmem Evropy a týmem světa. Letos se konal v Berlíně a tým Evropy zvítězil nad týmem světa 13:11. Kapitány týmů byli Björn Borg a John McEnroe, které letos nahradili Yannick Noah a Andre Agassi.

Celkové vítězství týmu Evropy v Laver Cupu potvrzuje silnou pozici evropských tenistů ve světovém tenise a ukazuje, že i mladí hráči jako Alcaraz mají co říci na tenisové scéně.