Ukončené angažmá trenéra Babcocka v Columbusu kvůli požadavku na zobrazení fotografií hráčů z jejich telefonů.

Ukončené angažmá trenéra Babcocka v Columbusu kvůli požadavku na zobrazení fotografií hráčů z jejich telefonů.

Mike Babcock, bývalý trenér hokejového týmu Toronto Maple Leafs, se dostal do středu pozornosti poté, co bývalý hokejista Paul Bissonnette ve svém podcastu prozradil šokující informace o jeho chování. Bissonnette tvrdí, že Babcock nutil své hráče, aby mu ukázali fotografie z jejich mobilních telefonů a následně je ukazoval ostatním členům týmu. Trenér to údajně zdůvodňoval snahou lépe poznat své svěřence.

Tato kontroverzní zpráva vyvolala rozruch nejen mezi fanoušky hokeje, ale také mezi hráči a hokejovou asociací. Hráčská asociace již zahájila vyšetřování tohoto případu, aby zjistila pravdivost těchto tvrzení a případně přijala vhodná opatření.

Mike Babcock je v hokejovém světě velmi uznávaným trenérem. Je jediným trenérem, který je členem takzvaného Triple Gold Clubu, což znamená, že vyhrál Stanley Cup, mistrovství světa a olympijské hry. S týmem Detroit Red Wings získal Stanley Cup v roce 2008 a kanadskou reprezentaci dovedl ke zlatu na mistrovství světa v roce 2004 a na olympijských hrách v letech 2010 a 2014.

Nicméně, Babcockova kariéra se dostala do útlumu poté, co byl v listopadu 2019 odvolán z pozice trenéra Toronto Maple Leafs. Jeho přístup k hráčům a jeho komunikační dovednosti byly často kritizovány. Po svém odchodu z Toronto uvedl, že se naučil lépe jednat s hráči a že se bude snažit zlepšit své trenérské schopnosti.

Tento případ s Babcockem opět poukazuje na důležitost respektu a soukromí hráčů. Trenéři mají velký vliv na své svěřence a je důležité, aby se jednalo s respektem a dodržovala se jejich soukromí. Hráči by měli mít možnost se cítit bezpečně a důvěřovat svému trenérovi.

Vyšetřování tohoto případu ukáže, zda jsou Bissonnettova tvrzení pravdivá a zda byl Babcock překročil hranice profesionálního chování. Bez ohledu na výsledek vyšetřování je tento případ důležitým upozorněním na důležitost respektu a soukromí v profesionálním sportu.